Helyi sport

2017.05.12. 15:37

MVLC: Lemondása után időt kapott az edző

Miskolc - Nemcsak öröm volt szerdán az uszodában, hanem jókora feszültség is.

Miskolc - Nemcsak öröm volt szerdán az uszodában, hanem jókora feszültség is.

Szerdán játszotta a bajnoki 5. helyről (és ezzel együtt a nemzetközi kupaindulásról) döntő harmadik mérkőzést a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában a PannErgy-Miskolci VLC és az MKB-Euroleasing-BVSC együttese. Még nem történt meg az első ráúszás, de máris különös felhangja lett a találkozónak, ugyanis kiderült: a múlt héten a fővárosiak vezetőedzője, Szűcs Levente olyan lövőfalat készített, amelyen a miskolciak elnökének, Bach­ner Andrásnak a portréja szerepelt, hat példányban kinyomtatva és a játékosok ezt dobálgatták. Mindez úgy derült ki, hogy a budapesti létesítményben bárki láthatta ezt a „művet”, egy szolnoki csoport tagjai felismerték a borsodi sportvezetőt, s jelezték a miskolci klubnak.

Nem teheti kockára

Maga a találkozó 7-5-ig volt izgalmas, ám az utolsó negyedben Bowenék „ráléptek a gázra”, állva hagyták a BVSC-t, és biztos, 11-6-os sikert arattak. Miután a hazaiak trénere, dr. Sike József néhány mondatban értékelte az összecsapást, arra kérte az újságírókat, hogy tartsanak vele a VIP-terembe, ugyanis pár dologról szólni szeretne.

– Kezdeményezem a szerződésem közös megegyezéssel történő felbontását – mondta a szakvezető, aki tavaly a 10. helyre vezette az akkor OB I-es újonc MVLC-t. – Azért jöttem haza Új-Zélandról, hogy segítsem a magyar vízilabdát, de úgy néz ki, hogy ez a közeg nem fogadott be.

Az egészségemet 58 évesen nem teszem, nem tehetem kockára ebben a vízi cirkuszban. Sajnálom, hogy ünneprontó vagyok, de valakinek fel kell hívnia a figyelmet a magyar pólóban uralkodó káoszra.

A szakvezető feldúltan beszélt a budapesti vezetőedző lépéséről, a lövőfalról, amit mélységesen elítélt.

Nem valók a közegbe

Mindezekkel kapcsolatban Bachner András klubvezető az alábbiakat mondta:

– Emberileg teljesen megértem Józsi döntését, el vagyok keseredve, ha ez az elhatározása végérvényes, akkor az nagy törést fog okozni a miskolci vízilabdaéletben. Nagyon szeretnék most örülni, mert beérett egy 4,5 éves munka, ugyanakkor a lelkem sír. Azt gondolom, mindezt még át fogom beszélni Józsival, akinek 30 nap pihenőt adok, hogy szellőztesse ki a fejét, a lelkét, ugyanis az elmúlt egy évben nagy súly nehezedett rá. Érzékeny ember, bízom abban, hogy sikerül meggyőznöm. Miskolcon felépült egy klub, egy közösség, sok munkával, a csapat most elérte, hogy kiléphessen a nemzetközi porondra, s a továbbiakban is nagy szükség lenne Sike József­re.

Nem tudom, hogy a BVSC edzőjének mi volt a célja ezzel a lövőfallal, de ezt a dolgot helyre kell tenni, mert szégyen a magyar vízilabdára nézve. Ahol egy klubvezető fejét lövetik, azok az emberek nem valók ebbe a közegbe, abba a sportágba, amely 9 olimpiai aranyérmet nyert.

Mindezt jeleztem Kemény Dénes elnök úrnak, aki azt ígérte, hogy visszatérünk rá. Egyébként gratulálok az összes játékosnak, mert fantasztikus munkát végeztek, az Európa Kupának majd a tisztes helytállás reményében indulunk neki.

A nemzetközi kupasorsolást (Bajnokok Ligája, Európa Kupa) augusztus végén tartják, az első fordulót várhatóan októberben rendezik.


A fővárosi klub álláspontja

Szűcs Levente, az MKB-Euroleasing-BVSC vezetőedzője a „lövőfalügyben” előbb régebbi történéseket, előzményeket sorolt: felhozott egy korábbi Komjádi Kupa (U21) párharcot, amelyre a miskolciak gyerekekkel álltak ki, aztán egy nyilatkozatot a borsodi klub képviselőjétől, melyben az az állítás szerepelt, hogy a BVSC költségvetése 250 millió forint (amely szerintük téves információ). Továbbá szó esett arról, hogy az 5. helyért folyó csata első, miskolci találkozója előtt szerettek volna egy nappal hamarabb eljönni, csakhogy pályát nem tudtak volna nekik biztosítani. Ezt a meccset végül elhalasztották, mert „...egy nappal a mérkőzés előtt kaptunk egy telefont, hogy szeretnék elhalasztani a találkozót, mert nyolc beteg játékosuk van. Aztán a felsorolt játékosok közül az egyik rá két napra a közösségi médiában kiposztolta, hogy »újra edzésen, az uszodában«” – állította Szűcs Levente, aki a konkrét dologról ezt nyilatkozta: „Ami a lövőfalat illeti, ez egy parton lévő, tehát használaton kívüli lövőfal, és az, hogy erre Bachner András képe kikerült, a sok-sok negatív élmény következményeként kialakult motivációs eszköz volt. A BVSC házán belül csak a BVSC játékosai érintkeztek vele. Sem gúnyolódás tárgyát nem képezte, sem pedig sértésnek nem szántuk, ez egy motivációs eszköz volt. Természetesen, hogyha ezzel bárkit megsértettünk, akkor elnézést kérünk.”


Történelmi tett: az MVLC nemzetközi kupás lett

Az 5. helyért a MKB-­Euroleasing-BVSC volt a PannErgy-MVLC vendég­­e szerda este.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!