Helyi sport

2017.04.06. 15:55

MEAFC: a sportcsarnokban a Győrrel

Miskolc, Tiszaújváros - Az egyetemisták negyeddöntőznek, az újvárosiak a tizennégyért „mennek”.

Miskolc, Tiszaújváros - Az egyetemisták negyeddöntőznek, az újvárosiak a tizennégyért „mennek”.

Az előző hét végén befejeződött a másodosztályú, B csoportos férfikosárlabda-bajnokság alapszakasza. Megyénk két együttese, a Miskolci EAFC, valamint a Tiszaújvárosi Phoe­nix KK a Keleti csoportban küzdött a pontokért, a minél jobb pozícióért, végül az egyetemisták a második, míg a Tisza-partiak a hatodik helyet szerezték meg.

Szombaton kezdik

A MEAFC azzal, hogy a felső négyesben végzett, jogot szerzett arra, hogy pályaelőnnyel negyeddöntőzzön, méghozzá a Nyugati csoport harmadikjával, az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-vel. A győriek kerete jól csengő nevekből áll, hiszen Gombás, Kovács, Puszta, Ruják és Nárai is belekóstolt korábban az „A” csoport légkörébe. Csapatuk a bajnokságban is remekül teljesített, úgy zárták 17/5-tel az alapszakaszt, hogy az utolsó fordulóban – igaz, már tét nélkül, de – megszakították a listavezető Veszprém 19 meccse tartó sikerszériáját. A házigazda MEAFC is jó formában várja a találkozót, Drahosék nem titkoltan éremmel szeretnék még emlékezetesebbé tenni idei szezonjukat. A negyeddöntő az egyik fél második győzelméig tart, az első találkozó szombaton 16.30-kor kezdődik a miskolci városi sportcsarnokban, a mérkőzésre a belépés ingyenes. A másik két játéknap: április 13., csütörtök, 18.00., illetve ha szükséges harmadik meccs, akkor április 23-án, vasárnap 17 órától ismét összecsapnak a felek Miskolcon. A párharcok győztesei az elődöntőben, a vesztesek az 5–8. helyért folytatják majd a küzdelmet.

Vagy az elsőt, vagy utána

Az újvárosiak szintén két nyert összecsapásig kezdik a PVSK-Kronosz Kiadó elleni ütközetet. Az első felvonás szombati időpontja a vendég baranyaiaknak nem felelt meg, így kedden délben még nem lehetett pontosan tudni ezen mérkőzésnek a kezdetét. A második menetet április 13-án 19.15-től bonyolítják le Pécsett, s amennyiben szükséges, akkor április 21-én a csapatok újra összecsapnak Tiszaújvárosban. A szövetség, az MKOSZ korábban már a bajnokság átszervezése mellett döntött, így a 2017/2018-as NB I/B-s küzdelemsorozat csak egy csoportban (B1) zajlik majd, 14 alakulattal. A újvárosiaknak tehát harcolniuk kell a részvételért, ha a PVSK-n túljutnak, már elérik ezt a célt, ha viszont nem, akkor az utána következő párharcot kell mindenképpen hozniuk a jövő szezonbeli másodosztályú tagságért.

ÉM-MI


Így folytatják

Párosítások az 1–8. helyért (negyeddöntők)

  • DEAC Kamilla Gyógyfürdő – MTK Törökbálint
  • Miskolci EAFC – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC
  • OSE Lions – Nyíregyháza Blue Sharks
  • HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vásárhelyi Kosársuli
  • Párosítások a 9–16. helyért

  • Budapesti Honvéd SE – Motax-Pápai KC
  • Tiszaújvárosi Phoenix KK – PVSK-Kronosz Kiadó
  • Calle Pubfood Békés – Bonyhádi KSE
  • Nagykőrösi Sólymok KE – Tehetséges Fiatalok-Budapest

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!