Helyi sport

2017.03.05. 15:12

Hosszabbítás utáni MEAFC győzelem Óbudán

Budapest, Miskolc - Elszántság, küzdeni tudás és végül Drahos rutinja hozta meg a Miskolci EAFC idei 15. sikerét.

Budapest, Miskolc - Elszántság, küzdeni tudás és végül Drahos rutinja hozta meg a Miskolci EAFC idei 15. sikerét.

A tabella szerint a 10. helyezetthez látogatott a listavezető MEAFC, ám a házigazda kerete több új játékossal bővült, így – az elsősorban hazai pályán masszív Kaszások ellen – egy roppant kemény mérkőzésre számíthatott a csapat és a mintegy 20 fős miskolci szurkolótábor.

Nagy és Lakosa kosaraival kezdődött a mérkőzés, amire Drahos faultos kosárral felelt, majd Takács is két remek találattal lombozta le tavalyi csapatát. A negyed felénél, döntetlen állásnál a vendégeknél érkezett Szögi és Price. Utóbbi rögtön egy zsákolással nyitott, majd miután egy újabb közelit is bevarázsolt, leszerelte honfitársát, az ördöngősen cselező Prophetet. Kopasz triplája után Galló is „megsüvegelte” a házigazda irányítót, ami után Szögi szerzett büntetőt és majdnem távoli kosarat. A negyed végül Prophet jó betörésével és kis miskolci előnnyel zárult (15-19).

Semmi sem jelezte előre, hogy a második negyed egy elképesztő Kaszás-parádét tartogat. Gorzsás triplájára és Zrinyi kosarára Drahos még villámgyors 5 ponttal válaszolt, ám ezek után elszabadult a hazai fergeteg. Vámos – a leginkább csak asszisztáló kék mezesek között - zsinórban hintett 4 triplát, ám a társai se nagyon tudtak hibázni. A statisztika szerint a 2. negyedben elért 35 pontjukat 81%-os hatékonysággal szerezték (8/7 két pontos, 8/6 hárompontos). Sok csapatot megtört volna, de Máté, Takács és Price találataival továbbra is tapadt a MEAFC, így Szepesi záró hármasa után látótávolságon belül maradtak a borsodiak (50-42).

Várható volt, hogy a hazai dobóforma kissé megszelídül majd, valamint a MEAFC is rendezi védekezésének ritmusát, így három gyors vendég kosár után szinte el is tűnt a különbség a csapatok közül (52-51). Szojka előbb Drahos majd Price passzából is eredményes volt, ám - köszönhetően Nagy tripláinak – a lélektanilag is fontos egyenlítés még váratott magára. Szojka és Szögi harcossága nyomán jobbnál jobb védekezésekből indíthatott támadást a MEAFC, aminek egy formás találatokkal átszőtt 0-13-as menet lett az eredménye (61-68). Az utolsó másfél percben a hazaiak csupán büntetőkből, de közelebb tudtak lopakodni, így igazán remek utolsó (?) negyedre volt kilátás (66-68).

Demoralizáló kosarakkal kezdett az Óbuda. Lakosa emberről dobott triplát, majd Prophet zsákolhatott túlságosan könnyen, végül Gorzsás eszmélt egy leszerelt távolira és „bepöcizett egy időkérést” a vendégeknek (73-68). A tanácskozás Lakosára volt a legjobb hatással, aki újabb hármast szerzett, végül a Kaszások immár 10-0-ás rohamát Kopasz egy jó büntetője törte meg. A meccsen szinte hibázni képtelen Gorzsás (13/10 a mezőnyből) szép egyéni játéka utáni Drahos-Price összjáték ismét felébresztette a Miskolcot, így Máté – két jó Drahos passzból – 5 nagyon fontos pontot szerzett, az óbudaiak pedig kipontozódás miatt elveszítették amerikai hátvédjüket (78-76). Hazai büntetőkre Takács tripla felelt, majd Endrész büntethetett egyszer. Drahos és Szögi közös erővel labdát szerzett, így két perccel a 4. negyed vége előtt 82-nél ismét döntetlent mutatott a tábla. Másfél perces gólcsendet tört meg Nagy tempója, ám hátra volt még 27 másodperc, és, mint kiderült, a mérkőzés jelenete. Drahos triplája messzire felpattant, ám a remekül érkező Price a levegőben úszva visszazsákolta a labdát. Jöhetett a hosszabbítás (84-84).

Gorzsás és Máté is csak egyszer-egyszer dobták be a büntetőiket, így Lakosa két kosara után joggal bizakodhatott a helyi publikum (89-85). Price ismét jól vette észre Mátét, ám Lakosa egy jó büntetőjével félig ezt is ledolgozta (90-87). A hazai kispad ellen reklamálásért kiosztott technikai hibát Drahos pontra váltotta, ám Price zsákolást rontott, így egyenlítés helyett Gorzsás tempója növelte ismét 4-re a különbséget (92-88). Másfél perc volt vissza, amikor egy visszaszerzett lepattanót követő szép forgatás végén Drahos dobott roppant fontos triplát a sarokból (92-91). Jó védekezés után Endrész gyönyörű megmozdulásával a legjobbkor vette át a vezetést a MEAFC (92-93). Nehéz helyzetekből próbálkozott a Kaszások, de Drahos két jó lepattanója aranyat ért, pláne, hogy mind a kétszer azonnal faultolták is. A miskolciak hidegvérű irányítója mind a 4-et a helyére küldte, következhetett a hazai időkérés (92-97). Gorzsás gyors ziccere után Drahos értékes másodperceket szerezve bujkált kicsit a labdával, majd az újabb taktikai faultot ismét két pontra váltotta. A zárszó és a 100. pont ezúttal a szintén remekül teljesítő Szögié volt, aki sikeres büntetőkkel állította be a végeredményt (94-101).

Férfias csatában, igazi csapatként sikerült felülmúlni a hasonlóképp óriásit küzdő Óbudát, így a MEAFC megszerezte 15 sikerét, és továbbra is vezeti a tabellát.

Folytatás két hét múlva, március 18-án Nyíregyházán.

Jegyzőkönyv

Óbudai Kaszások – MEAFC

94-101 (15-19, 35-23, 16-26, 18-16, 10-17)

NB I/B Keleti csoport 19. forduló. Óbuda, Kaszások Csarnok. Vezette: Goda László, Bátovszky Zsolt, Győrki Imre.

Óbuda: Prophet (13), Lakosa (15/6), Kollár, Molnár (2), Nagy (19/9). Csere: Gorzsás (26/3), Vámos (12/12), Korona (5/3), Zrinyi (2), Sebők. Edző: Nagy Bálint.

MEAFC: Takács (9/3), Drahos (28/12), Máté (10), Szojka (7), Endrész (10). Csere: Szögi (15), Price (15), Kopasz (4/3), Szepesi (3/3), Orosz, Galló. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Az utolsó pillanatban megerősítette a keretét a Kaszások és kifejezetten jól játszottak ellenünk. A második negyedben sok könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek, ez meglátszott az eredményen is. A félidei szünetet követően sikerült szigorítanunk a védekezésünkön, aminek köszönhetően egy szoros végjáték lett, extra befejezéssel. Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen egy jó csapatot győztünk le nagy csatában. De még jobban örülök annak, hogy ebből a győzelemből minden játékos kivette a részét, megint megmutattuk, hogy mennyire jó csapat vagyunk. Ezúton is köszönjük a helyszínre kilátogató szurkolóinknak a bíztatást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!