boon.hu video

2024.04.29. 19:08

Ránki Fülöp zongoraművész lépett fel Miskolcon

A nemzetközi színpadokon is sikeres Ránki Fülöp zongoraművész estje színesítette hétfőn a Miskolci Egyetem Tavaszi Fesztiváljának műsorát.

Ránki Fülöp

Fotó: Vajda János

A műsort Ravel „Nemes és érzelmes keringői” nyitották, ez hét keringőből és egy epilógusból állt. Ezt követte Liszt „Négy elfelejtett keringője”, amelyek különálló keringők, viszont légiességükben mind a négy rokonítható a Ravel-darabokkal. Ezek után következett egy Liszt-sorozat, a Consolations – Vigasztalások – amely költői kis darabokból állt. A műsort egy Ravel mű zárta, ami amelyet Bertrand francia költő azonos című versciklusának három tételére írt a zeneszerző úgy, hogy a zene hűen követi a költeményben foglaltakat.

Nemzetközi elismertséget szerzett

A fiatal zongoraművész – aki hároméves korában, hallás után kezdett zongorázni – már Európa és Ázsia több országában is fellépett, szólistaként pedig olyan hazai zenekarokkal szerepelt, mint a Nemzeti Filharmonikusok, a Concerto Budapest, a Győri Filharmonikus Zenekar vagy a Pannon Filharmonikusok. 

Rendszeresen koncertezik szüleivel, Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművészekkel is.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában