Képek a gimiben

2024.02.01. 11:04

Festménykiállítás nyílt a kazincbarcikai gimnázium galériájában

Az intézményben szinte havi rendszerességgel biztosítanak lehetőséget a legkülönfélébb stílusokban alkotó képzőművészek bemutatkozására.

Boon.hu

A kiállításmegnyitón

Forrás: Kolorline.hu

A látogatók Vincze Andrea Victória festményeit csodálhatják meg a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium galériája – olvasható a Kolorline oldalán. Az alkotó a NovArt Kulturális és Művészeti Magazin főszerkesztőjeként hétköznapjait is a képzőművészet népszerűsítésének szenteli. A művész – többségében női – portréi egy szimbólumokkal teli álomvilágba kalauzolják el a művészetkedvelőket. A vásznakról visszanéző tekintetekből az ember és a környezet közötti bonyolult kapcsolat sokfélesége tükröződik. „Reggel fél 8-tól este fél 7-ig bárki betérhet hozzánk a gimnáziumba, hogy az első emelet folyosóján megnézze a képeket – tudta meg a Kolorline portál Somodi-Hornyák Szilárdtól, a gimnázium rajz- és művészettörténet tanárától, aki a Gimi Galéria menedzsereként a tárlatok rendszeres szervezéséért felel.

Az intézményben szinte havi rendszerességgel biztosítanak lehetőséget a legkülönfélébb stílusokban alkotó képzőművészek bemutatkozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában