Színház az egész

2024.01.10. 19:00

Emlékezetes esték

Nem akármilyen évet zárt a Miskolci Nemzeti Színház 2023-ban. Bemutatókra emlékezünk Bujdos Tibor és Vajda János fotóival.

Boon.hu

Czakó Julianna és Bodoky Márk az Ascher Tamás rendezte Pintér Béla-műben, a Gyévuskában

Fotó: Vajda János

Szép évet zárt a Miskolci Nemzeti Színház. Bár az energiaválság a nagymúltú művészeti intézményt is érintette, nem kényszerültek teljes bezárásra – a közönség egyértelmű támogatásának köszönhetően. 

Premierekből is kijutott 2023-ban. A társulattal dolgozott például Ascher Tamás, a hazai színjátszás egyik meghatározó rendezője - közös munkájuk volt Pintér Béla Gyévuska című darabjának bemutatója. 

Nyáron arra emlékeztek, hogy kétszáz éve nyitott meg a mai Magyarország területének első kőszínháza Miskolcon. Akárcsak akkor, most is A tatárok Magyarországban, Kisfaludy Károly műve került színre, Szőcs Artur rendezésében, jó példát mutatva abból, hogyan lehet egy klasszikusból élő, érdekes, telt házakat hozó előadást készíteni. 

A gyerekek és természetesen szüleik szórakoztatására készült Lázár Ervin nyomán a Berzsián és Dideki, a miskolci változat Lőrinczy Attila dramaturgot és Keszég László rendezőt dícséri, az önfeledten játszó társulati tagok mellett. 

A Miskolci Balett Puskin Anyeginjéből készített táncszínházi művet, Kozma Attila rendezésében. Ugyancsak az ő alkotói képzeletét mozgatta meg a filmcsillag Marilyn Monroe élete-története.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában