Gyöngyfűzés

2023.06.08. 10:00

Jubileumi kiállítás Nyékládházán

Balla Imréné Almási Gabriella gyöngyfűző, népi iparművész „30 éve Nyékládházán” címmel rendezett jubileumi kiállítása nyílt meg szerda délután az Egry-Szepessy kastélyban.

Az eseményt Tóth Balázs polgármester és Spitzmüller Zita, a művelődési ház igazgatója nyitották meg. Tóth Balázs köszöntőjében kiemelte: „A jubileumok évét ünnepeljük az idén: 20 éve avatták várossá Nyékládházát, 50. éve működik egyre nagyobb sikerrel városunk legkisebbeket nevelő intézménye, a Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda és napjainkra Bölcsőde. Most 30. jubileumot ünneplünk: Balla Imréné népi iparművész 30 éve alkot Nyékládházán. Közéleti tevékenységét városunk önkormányzata Pro urbe-díjjal ismerte el tavaly.”

 


Spitzmüller Zita megköszönte Gabika minden ténykedését, amivel létrehozta, válogatta és összeállította ezt a jubileumi tárlatot! A „gyöngyitisz”, ami gyerekkorában megfertőzte, napjainkra szakkört működtet vele a városban. Kiállításokat szervez, gyerekfoglalkozásokat tart és rendszeres résztvevője a művelődési ház rendezvényeinek. Mindemellett ki tudhatja, hogy maga is hány gyermeket fertőzött meg a „gyöngyitisszel”…

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában