Verseny

2023.06.05. 14:05

A Könyvtáros csajszik vitték el a pálmát (fotók, videó)

A Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasás népszerűsítő játék szóbeli döntőjét rendezték június 5-én, hétfő délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületében, ahol 15 csapat mérte össze tudását. Idén több új résztvevő csapat is jelentkezett a rendszeresen résztvevők mellett.

PN

Fotó: Vajda János

A szóbeli döntőre mind a 15 csapat jelmezben érkezett. A belépő ugyanis a döntőre: egy 3 perces jelmezes jelenet előadása Bosnyák Viktória és Dudás Győző Fókuszban a kókusz című műve alapján. A Könyvtáros csajszik csapata az Avastetői Általános iskolából érkezett, akik már korábban is részt vettek ezen a versenyen. Most elolvasták a megjelölt könyveket és készítettek egy festményt is a jelenethez – mondták a helyszínen a lányok, akik remélik, hogy dobogós helyet érnek majd el.

Varga Andrea, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőjében elmondta, hogy ő is izgalommal várta ezt a jubileumi döntőt. Biztos abban, hogy egy élménydús és gazdag program várja a nap során a kicsiket, egy örök érvényű téma, a barátság feldolgozásával. „Könyvet venni a kezünkben mindig érdemes, mert abból csak tanulhatunk”- mondta.

A verseny felépítését, struktúráját Miklós Katalin a Gyermekkönyvtár vezetője ismertette, aki elmondta, hogy 2 írásbeli forduló előzte meg a szóbeli fordulót, amelyre általános iskola 3. és 4. osztályos tanulói nevezhettek, 4 fős csapatokkal. „A 25 csapatból a legjobban teljesítő 15 csapat van jelen most a döntőben. 10 csapat nem jutott be a döntőbe, viszont már azzal nyertek, hogy elolvasták és megismerték a műveket”- mondta a könyvtáros. Majd elmondta, hogy a szóbeli döntő kérdései várhatóan az írásbeli fordulókban is szerepelt olvasmányokhoz kapcsolódnak, melyek iránt érezhetően megnő az érdeklődés és a kölcsönzési igény. Miklós Katalin tapasztalatai szerint sok tudatos szülő „már egészen kicsi korban elhozza a gyerekeket könyvtárba, akik ezt látják a környezetükben is és ez egészen serdülőkorig tart, amikor jobb esetben megjelennek a különböző hordozókon a könyvek és a könyvtárba járás is veszít jelentőségéből”.

HelyezésCsapatnévIskolákTelepülés
1.Könyvtáros csajszikAvastetői Általános Iskola és AMIMiskolc
2. A négy muskétásVörösmarty Mihály Katolikus Általános IskolaMiskolc
3.KönyvkalandorokMiskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és AMIMiskolc
3.OlvasókirályokKazinczy Ferenc Református Általános IskolaFelsőzsolca
4. Négylevelű LóhereAvastetői Széchenyi Általános IskolaMiskolc
5. FazekasbogarakFazekas Utcai Általános Iskola és AMIMiskolc
6. AgymanókZempléni Árpád Általános IskolaTállya
7.KönyvbúvárokHernádnémeti Református Általános IskolaHernádnémeti
8.VarázsnégyesDiósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános IskolaMiskolc
9.Tudós BagázsMolnár Mózes Általános Iskola TelephelyeVajdácska
10.BoribonInáncsi Arany János Általános IskolaInáncs
10.KönyvvarázslókKoncz József Általános Iskola és AMIBőcs
11.Gyöngyszem csapatSárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános IskolaHercegkút
12.KönyvmolyokPácini Általános IskolaPácin
13.SzócséplőkEncsi Zrínyi Ilona Általános IskolaEncs

 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában