Kötve-fűzve

2023.06.08. 14:17

Díjazták az Év Könyvét

A kétévente megrendezett versenyre az idén a korábbiaknál is több pályázat érkezett.

PGY

Fotó: Pap Gyula

Az 94. Ünnepi Könyvhét nyitórendezvényeként csütörtökön tartották a Kötve-fűzve - az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében elnevezésű pályázat eredményhirdetését a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületében. A kétévente megrendezett versenyre az idén a korábbiaknál is több pályázat érkezett, 28 könyv szerepelt a versengésben, ahol az első három helyezett mellett a könyvtár látogatói közönségdíjról is szavazhattak – mondta el Varga Gábor, a könyvtár igazgatója.

A zsűri tagjai voltak Varga Gábor és Somlai Balázs képzőművész, a Balázs Győző Gimnázium művésztanára, a zsűri elnöke pedig Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke – tudtuk meg. Hosszas mérlegelés után döntöttek, nem a tartalmat, hanem a külcsínt vizsgálták.

- A papír alapú könyvben van valami különleges, műalkotás és akik benyújtották ezeket a műalkotásokat, kiadók, magánszemélyek , nyomdák, nekik szeretném megköszönni a munkát, hogy foglalkoznak ilyen dologgal, mint a könyvkiadás – fogalmazta meg az igazgató.

A versenyben a közönségdíjat az Északerdő Zrt. kiadásában megjelent Bózsó Gyula Az erdő finom című kötete nyerte. A harmadik helyezett az Észak-Keleti Átjáró Egyesület kiadásában megjelent Darázs Richárd Elveszettnek hitt mesék Fényesvölgyből című könyve lett. A második a Herman Ottó Múzeum kiadásában megjelent Jószay Zsolt kötet, az első helyet pedig Kovács Gréta Pávatoll című magánkiadásban a GNR nyomda közreműködésével megjelent kötete szerezte meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában