Kórustalálkozó

2022.10.13. 19:07

Ünnepélyes megnyitóval adták át a helyet az énekkaroknak

A 28. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó Miskolcon az ifjú énekesek zsoltáréneklő versenyével kezdődött október 12-én. Az ünnepélyes megnyitó azonban egy nappal később Miskolc-Belvárosi Református Templomban volt.

DA

Köszöntőt mondott Meleg Attila házigazda lelkipásztor, aki kiemelte, hogy ez egy ökumenikus szellemiségű kórustalálkozó Isten dicsőségére, ahol egyházi dallamok csendülnek fel. 

Veres Pál Miskolc polgármestere elmondta, hogy a rendezvény igazi motorja ma özvegy Veczán Pálné. A névadóról pedig felelevenítette, hogy Miskolcon evangélikus lelkészként és önkormányzati képviselőként is munkálkodott. Majd a hit és a közösség erejére hívta fel a figyelmet, amely a nehéz időkben is megerősítést adhat. Ez pedig a közös zenélésben is megnyilvánul. 

A születésnapját aznap ünneplő Buday Barnabás evangélikus esperes a kóruszenét a mennyországhoz hasonlította. Az énekkar különlegessége, hogy csak a tagok egymásra figyelésével szólhat szépen. Isten dicsőítése is ilyen és az esperes szerint ez az alkalom főpróba a mennyei koncertre. Veczán Pál közvetlenségéről is megosztott egy személyes történetet. Továbbá azt, hogy 300 ezer forint adományt kapott névtelenül a nívós zenei esemény.

Koncertek több felekezetnél 

A megnyitót követően a további napokon mindig délután négytől lesznek a hangversenyek. A pénteki állomás a Búza téri görögkatolikus székesegyház, a szombati az Avasi Református Templom. A vasárnapi záróhangverseny a Mindszenti templomban a Mozart Requiem lesz, vezényel Gergely Péter Pál. A belépés mindenhová díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában