Premier

2022.09.07. 21:21

Féltékenység, ármány, szabad rablás (videóval frissítve!)

Tóth Ede népszínműve nyomán született a Miskolci Nemzeti Színház idei első bemutatója, A falu rossza.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Az évad első bemutatójára készül a Miskolci Nemzeti Színház. A falu rossza című népszínművet 2022. szeptember 9-én, pénteken este 7 órakor láthatja a közönség a nagyszínházban. A művet Tóth Ede után és helyett Kovács Márton és a Mohácsi testvérek alkalmazták színpadra. A rendező Mohácsi János – ő egyébként 2010-ben és 2016-ban már készített változatot A falu rosszából. 

A színház ezekkel ajánlja közönsége figyelmébe a darabot: "Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak legyen már valami. Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret Tercsibe, a falu bírójának, Feledi Gáspárnak nevelt leányába. És ha a harag rossz tanácsadó, akkor Göndörnek ezerszer rosszabb tanácsadó jut: a Teremtés leggonoszabb baktere, akit egyenesen Gonosz Pistának hívnak.

Ráadásul Göndörbe fülig szerelmes a bíró vér szerinti lánya, Boriska is.

A falu mindennapjaiba berobbannak az ön- és egyéb gyilkossági kísérletek, a féltékenység, az ármány és a szabad rablás.

A bíró hiába próbálja megállítani az érzelmek lavináját, betoppan titkos románca, Finum Rózsi, a falu kétes erkölcsű rosszleánya, aki végre tiszta vizet akar önteni a bűnös kapcsolat mocskos bögréjébe.

De hiába minden fondorlat, turpisság és praktika, az életből tudjuk, hogy mindig minden jóra fordul. Megjelenik rendet tenni az Úr, a Seregek Ura, és minden szerelmes férfinak eljön végzete: a szerelmes nő. "

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában