Rajzpályázat díjátadó

2022.05.20. 13:00

Csak nyertesek vannak

Kihirdették a Móra-napi rajzpályázat eredményét, az alkotásokból kiállítás is nyílt.

ÉM

Csaknem félszáz alkotás érkezett be arra a rajzpályázatra, amelyet a miskolci Móra Ferenc Könyvtár hirdetett meg általános iskolások alsó tagozatosainak az író 1933-as miskolci látogatásának évfordulója alkalmából. 

Könyv, emléklap, jegyzetfüzet 

A tanulóknak illusztrációt kellett készíteniük a Szóló szőlő vagy az Öreg ember, öreg fa című Móra Ferenc-novellához. Mindkét alkotásból egyaránt majdnem azonos arányban érkeztek be rajzok nem csupán Miskolcról, hanem a megye más településeiről is. A pályázók alkotásaikat A/3-as méretben szabadon választható technikával, mint például vízfesték, ceruza, zsírkréta stb. készíthették el. Az alkotásokat háromtagú zsűri értékelte. A zsűritagok, Vészits Andrea dramaturg, Móra Ferenc dédunokája, Fodor Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Mezei Zsuzsa művésztanár 12 pályamunkát díjaztak. A legszebbnek ítélt illusztrációk készítői könyvet vehettek át. A részvételt a zsűri emléklappal és jegyzetfüzettel jutalmazta. 

A gyermekprogramokkal tarkított díjátadó ünnepséget a Móra Ferenc Könyvtárban szerdán tartották meg. – Az író 1933 májusában járt utoljára Miskolcon azért, hogy meglátogassa barátait – mondta Fodor Zoltán önkormányzati képviselő, és örömmel nyugtázta, hogy sok szép rajz érkezett a felhívásra. – Ezen a rajzpályázaton mindenki nyert, hiszen ha egy gyerek elolvas egy novellát, egy írást, és ehhez készít egy illusztrációt, akkor sokkal jobban megérti azt. Az írás alkotófolyamat, amikor a gyermek rajzol hozzá, akkor a befogadás is alkotófolyamattá válik, így aztán mindenki megalkotja a maga novelláját – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Vészits Andrea. 

A legjobban sikerült alkotásokból kiállítás nyílt a Móra Ferenc Könyvtárban, melyet május 31-ig hétköznapokon 10 és 18 óra között, a könyvtár nyitvatartási idejében lehet megtekinteni.

Díjazottak 

1. helyezés: Baranyai Kincső, Nagy Viktória Teréz. 
2. helyezés: Maczó Henrietta, Csőreg Nikolett. 
3. helyezés: Kovács Eszter, Vilmányi Emília. 
Legvidámabb rajz: Varga Nóra. 
Legjobb figuraábrázolás: Kőmíves Zalán. 
Legaranyosabb rajz: Leányvári Luca. 
Leghangulatosabb rajz: Mata Bianka. 
Különdíj: Oláh Patrik, Vajda Viola. 

(A borítóképen: Leányvári Luca Sára és Vészits Andrea | Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában