Programok napról napra

2021.10.21. 12:30

Kultúrprogramok napról napra a megyében

Az alábbi kulturális programokra látogathatnak el csütörtök és jövőhét péntek között a megyében.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Október 21., csütörtök

17:00 – Miskolci Galéria – Rákóczi-ház. 100 éves a Miskolci Művésztelep. Az első évtized munkáit bemutató tárlat megnyitója. Megnyitja: Sümegi György művészettörténész.

18:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Az Alföld és a Műút folyóirat közös lapszámbemutatója. Hangot kapnak a megújult Alföld folyóirat szerkesztői és szerzői: Kiss Noémi és Korpa Tamás. A Műút részéről a legújabb lapszám közlései alapján Borbély Szilárdról beszélget majd a kritikarovat két szerzője: Krupp József és Száz Pál.


Október 22., péntek

18:00 – MissionArt Galéria, Miskolc, Széchenyi út 14. Tóth Vivi Űr című kiállításának megnyitója. A kiállítás az elmúlt években készült anyagnyomatokat, tűfilcrajzokat mutatja be. A kiállítást megnyitja: Kótai Tamás Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész. Magenta fények: Gregovszki Gábor.


Október 25., hétfő

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Szimfonikus bérlet II. A Miskolci Szimfonikus Zenekar műsora. Vezényel: Medveczky Ádám. Brácsán közreműködik Szűcs Máté.


Október 26., kedd

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín. Dixie klub: fellép a Miskolc Dixie­land band.


Október 28., csütörtök

17:00 – Sárospatak, Rákóczi Múzeum kávézója. A gyönyörű magyar tengerke. Tar Ferenc történész előadása.


Október 29., péntek

18:00 – Miskolci Nemzeti Színház, nagyszínpad. (majdnem) Szomory Dezső: Hermelin. Színmű. Bemutató előadás. Rendező: Mohácsi János.

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín. Augusztus. Bruno Schulz Fahajas boltok című novelláskötete elbeszélései alapján készült nonverbális előadás. A Maladype színház vendégjátéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában