Koncerttel mondtak köszönetet

2021.09.01. 19:00

Elsöprő sikert aratott a gálaműsor a Művészetek Házában

Ifjú tehetségek és már elismert művészek adtak közös gálaműsort a Művészetek Házában. A gála előtt az egészségügyi dolgozóknak rendezett koncerttel mondtak köszönetet a pandémia alatt végzett munkájukért.

Balogh Csilla

Fotó: Bujdos Tibor

Különleges repertoárral, nyolcadik alkalommal rendezték meg a Musical és Miskolc Symphonic gálakoncertet Miskolcon, a Művészetek Háza hangversenytermében szombaton. A Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány és a Miskolci Szimfonikus Zenekar közös gálaestjén ismert borsodi és miskolci gyökerekkel rendelkező művészek léptek fel helyi és a város környékéről származó tehetséges fiatalok társaságában. A már ismert előadóművészek az ifjak felkészítésében is részt vettek.

– Az esti koncert három­órásra sikeredett. A legnagyobb elismerés talán az, hogy ezért senki nem panaszkodott, sőt sokszor visszatapsoltak bennünket a nézők, így a koncert végére a palettánkon szereplő összes dalt előadtuk – osztja meg még friss élményeit Cselepák Balázs, a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány művészeti vezetője, folytatva: – A gálakoncertet ingyenes Hála-gála koncert előzte meg, amit mintegy „gyógyírként a mindennapi fájdalmakért” az egészségügyi dolgozóknak ajánlottunk fel, köszönetet mondva a pandémia ideje alatt végzett emberfeletti munkájukért. Ez a koncert is remekül sikerült. Külön örömet okozott számunkra az, hogy a gyerekek a főműsor előtt, közönség előtt, élesben is kipróbálhatták magukat. Minden technikai lehetőséget megkaptunk a Művészetek Házától ahhoz, hogy mindkét előadásunkat magas színvonalon prezentálhattuk, amiért ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket, de hálával tartozunk Miskolc városának a támogatásért, a nézőknek azért, hogy eljöttek, mert így telt házas elő­adást produkálhattunk, nem utolsósorban pedig a Miskolci Szimfonikus Zenekarnak, amely mindvégig segítette a munkánkat – emelte ki Cselepák Balázs. – A koncerten a fellépő művészeken kívül a Harc- és Táncművészet Sport­egyesület is közreműködött. A show-elemeket Toronya Alexandra állította színpadra – tette hozzá a művészeti vezető.

A kétfelvonásos, egész estés programban a világ legkiválóbb musicalslágereinek az egyvelegét adták elő a fellépők: Handa Eszter énekes, Jancsó Dóra színész, énekes, Cselepák Balázs énekes, Csiszár István énekes, Tunyogi Bernadett eMeRTon-díjas musicalénekes, Vágó Zsuzsi, a Budapesti Operettszínház művésze és Veréb Tamás énekes-színész. Vezényelt: Medveczky Szabolcs.

(A borítóképen: Telt házas koncertet adtak a miskolci gyökerekkel rendelkező művészek és fiatal tehetségek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában