Ünnepi Könyvhét

2021.09.03. 09:00

Díszpolgár és képeskönyvek

Miskolc díszpolgára, dr. Kabdebó Lóránt irodalomtörténész lesz szeptember 3-án, pénteken délután 3-kor a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár vendége. Varga Gábor, az intézmény általános igazgatóhelyettese beszélget vele.

Szeptember 7-én, kedden délután fél 5-kor Miskolci képeskönyvek – szívélyes üdvözlettel címmel a könyvtár kiadásában megjelent Miskolc régi képeslapokon című sorozat legújabb köteteinek bemutatója során ezúttal a Miskolc belváros – szívélyes üdvözlettel és a Diósgyőrtől Tapolcáig – szívélyes üdvözlettel címűt ismerhetik meg az olvasók Prokai Margit, a kötetek szerkesztője bemutatójában, a megyei könyvtárban. Ugyanitt az ­egykori Miskolcot idéző dalokat Flach Antal csembalóművész és művésztársai adják elő. Miskolci verseiből válogat: Csorba Piroska Szabó Lőrinc-díjas költő. Rozsdazóna című írásából részleteket olvas fel: Némethi Lajos Szabó Lőrinc-díjas író.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában