VII. Kulturális Filmek Fesztiválja

2021.08.31. 07:00

Fontos céljuk az európai kultúra védelme

Apagyi Beáta

A tegnapi napon fejeződött be a VII. Kulturális Filmek Fesztiválja, melyet az idei évben Tállyán rendeztek meg. A közönség előzsűrizése alapján döntősnek minősülő alkotások mérettek meg a négy napban. Pesty László filmrendező megemlékezett Szőcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas költőről, aki egyik alapítója volt a rendezvénynek. A zsűri a díjakról az alkotókkal történő személyes konzultáció után döntött. A fesztivál alapítója, Bolyáki Attila hite szerint a rendezvény egyik fontos célja, hogy a magyar nemzeti kultúra megvédése egyúttal az egész európai kontinens civilizációját, kultúráját védje.

A rendezvény fővédnöke dr. Kövér László, az Ország­gyűlés elnöke, védnöke dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában