ezt írtuk anno 2001-ben

2021.05.01. 07:30

Csiricsárébb lett minden

Márai Sándor-est Miskolcon – Bálint András színművész a világ változásáról.

Kováts Adél Bálint András Radnóti színház

Forrás: MW

Fotó: Veres Viktor

– Kicsit hangosabb, színesebb, csiricsárébb manapság minden, elszoktunk attól, hogy egy ember kiül és beszél. De vannak, akik a csendesebb szóra, nyugodt tekintetre kíváncsiak, nekik készítem önálló estjeimet – vallja Bálint András. A színművészt az Észak-Magyarország 2001. május 3-i száma idézte, abból az alkalomból, hogy Miskolcra készült Márai-estjével.

Mensáros-tanítvány

„Még pécsi színész koromban kezdtem el önálló esteket készíteni. Mensáros László-tanítvány voltam, s az ő legendás estje, a XX. század volt az, ami elindított ezen az úton. Ezek az összeállítások nem csupán egymás mellé rakott versek, egy-egy olyan, a szívemhez közel álló költő – Kosztolányi, Szép Ernő, Radnóti, Babits – műveiből szerkesztettem a műsoraimat, akiknek a szavaival magamról beszélhetek” – fűzte tovább a gondolatot.

A helyi színházművészet teljesítményére is figyelmes olvasók örömmel értesülhettek a cikkből, hogy másként is van kapcsolat Bálint András és Miskolc között: Márai Kaland című drámájának főszerepére készült éppen akkor.

„Márai olyan erkölcsi tartást ad, ami megnyugtatja az embert. Jó látni, rácsodálkozni, hogy így is lehet gondolkodni – ezt akarom megosztani a nézőkkel” – indokolta a színművész, hogy miért érdemes az író munkásságában elmélyülni.

(A borítóképen: Bálint András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában