kiállítás

2020.12.04. 08:30

Vadászati kiállítás, egyelőre kisfilmen

A jövő évi világkiállításhoz kapcsolódó tárlatot állított össze a megyei vadászkamara Füzér várában.

Méhes László

Forrás: Országos Magyar Vadászkamara

Borsod-Abaúj-Zemplén vadászatának életképeit bemutató kiállítást állított össze az Országos Magyar Vadászkamara megyei területi szervezete.

A Füzéri vár látogatóközpontjában megrendezett, a jövő évben nyíló vadászati világkiállításhoz kapcsolódó tárlat a járványhelyzet miatt egyelőre személyesen nem kereshető fel.

Kisfilm készült

Készült azonban egy kisfilm, amely lehetőséget kínál az érdeklődőknek arra, hogy az internet segítségével bejárhassák a kiállítótermeket. A „Vadászati értékek bemutatása a világkiállítás jegyében” című tárlat december 5-től, szombattól érhető el a vadászkamara honlapján és közösségi oldalán – tudtuk meg a Tóth Á. Dénestől, a vadászkamara titkárától.

A relikviákat, trófeákat, vadászati eszközöket és nem utolsósorban a megyénkben vadászható vadfajokat a figyelem központjába állító gyűjtemény kapcsán a kurátor elmondta: a kiállítópartner kiválasztása során fontosnak tartották, hogy egy idegenforgalmi szempontból jelentős, nagy látogatottsággal bíró és a vadászathoz közel álló helyszínt találjanak. Így esett a választásuk a Zempléni-hegység peremén, a megye legészakibb pontján fekvő Füzér várára, ahol a megállapodás szerint vállalni tudták, hogy a jövőre megnyíló „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás záródátumáig teret biztosítanak a megye vadászati bemutatójának.

A felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt érdekességeket kínáló látványosság a hatályban lévő koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedésekre tekintettel ugyan jelenleg zárva van, jegyezte meg, de a korlátozások feloldását követően, 2021 novemberéig várja majd a látogatókat.

(A borítóképen: A kiállítás egy látványos része)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában