előadás

2020.09.10. 09:30

Ördögmesét játszottak a csereháti falucskában

Hegyi Erika

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Számos hazai megyeszékhely és rangos fesztivál után az idei nyár utolsó napján egy kicsiny csereháti falucskában, Csenyétén mutatta be Ördögmese című darabját a fővárosból érkező Simorág TánCirkusz társulat, tudtuk meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól.

Az elsősorban gyermekeknek és családoknak szóló előadás a Köszönjük, Magyarország! program támogatásával érkezett Csenyétére, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Biztos Kezdet Gyerekházának udvarára a házigazdák meghívására. Az Emmi kulturális államtitkársága által elindított program egyik legfőbb érdeme az, hogy segítségével professzionális színházi, zenei és egyéb kulturális produkciók juthattak el vidéki kistelepülésekre és hátrányos helyzetű térségekbe. A Simorág TánCirkusz mesedarabjaiban a színház, a tánc, a cirkusz és a bábszínház formanyelve ötvöződik, a humor és a líraiság egyszerre van jelen bennük. A csenyétei kis közönségnek eljátszott mesében az ördög gyerekek kalandos útja során különböző mesebeli lényekkel találkoztak.

Mindezt a szereplők élő zenés kíséret mellett akrobatikus elemekkel és zsonglőrmutatványokkal színesítve, többszöri jelmez- és karakterváltással adták elő.

Spontán éneklés

A szeretetszolgálat képviselői jelezték: a társulatot már megérkezésükkor a helyi gyerekek lelkes csapata fogadta.

Még a díszlet sem állt a nagy fenyőfák alatt, amikor a Vázsonyi János jazz-zenész köré gyűlő s éppen a hangszerekkel ismerkedő apróságokkal spontán közös éneklés, zenélés vette kezdetét, megalapozva ezzel a délután derűs hangulatát.

A csenyétei gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték végig az előadást, és a kereken egyórás mese után még ráadásra is maradtak volna. Erre azonban ezúttal nem volt lehetőség, de a következő alkalommal bepótolják a művészek.

Simor Ágnes társulatvezető a többi művész nevében szólva elmondta, sok kedvező impulzust adott számukra a fellépés, és máskor is szívesen jönnek Csenyétére és a térségbe.

(A borítóképen: A Simorág TánCirkusz a csenyétei gyerekeknek játszott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában