Mezőcsáti Színtársulat

2020.06.02. 18:30

Az élet szép, az élet minden: így látják a mezőcsáti színjátszók

A színtársulat meghívást kapott Japánba, a Tojamai Gyermekszínjátszó Világfesztiválra.

Novák Krisztina

Fotó: KOVÁCS ÁRPÁD FERENC

A Mezőcsáti Színtársulat két esztendővel ezelőtt mutatta be Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor – Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicaljét, amely Móricz Zsigmond száz évvel ezelőtt megjelent eredeti regényéből készült. A darab az 1991-es debreceni ősbemutató óta máig az egyik legnépszerűbb és legtöbbet játszott musicalnek számít a magyar színpadokon, az Élet szép címet viselő dalt pedig Vikidál Gyula tolmácsolásában ismerte meg az ország.

Lelkes amatőrök

– A színjátszókör lelkes ama­tő­rökből verbuválódott csapat, amely huszonhárom nagy sikerű előadáson, megannyi templomi koncerten és zenés rendezvényen énekelte már a himnikus szárnyalású dalt Mezőkövesdtől Jándig, Miskolctól Budapestig, Egertől Edelényig – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Pinczés István, a darab Jászai Mari-díjas rendezője. – A mezőcsátiak produkciója ráadásul meghívást kapott Japánba, a Tojamai Gyermekszínjátszó Világfesztiválra, amelynek dátumát a szervezők a vírusveszély miatt 2020 augusztusáról 2021. május elejére módosították. A társulat úgy döntött, hogy a rendkívüli helyzetben egy „home made” karanténvideóval köszöni meg a támogatóknak és adományozóknak a repülőút költségeire felajánlott összegeket. Egyben tiszta szívvel köszöntik az egészségügyi dolgozókat, a távoktatással is a „világ titkait” feltáró pedagógusokat, valamint mindazokat, akik munkájukkal ebben az embert próbáló krízishelyzetben is helytállnak, és segítenek a veszélyeztetett korúakon és rászorulókon, hogy a Covid–19-világjárványt közös erőfeszítéssel legyőzhessük.

A dal azt üzeni, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra, mert az emberi élet a legnagyobb érték.

(A borítóképen: A mezőcsáti színjátszók fotómontázsa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában