szülinapi turné

2020.05.25. 11:00

Hobo Miskolcra készül

Augusztus 28-án lehet a fellépése a Gárdonyi Parkban.

Budapest, 2020. február 6. Földes László Hobo beszél a Hobo 75 elnevezésû születésnapi programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján a budapesti Nemzeti Színház Kaszás Attila termében 2020. február 6-án. A Kossuth-díjas elõadómûvész, blues- és rockénekes, dalszerzõ koncertekkel, színházi elõadásokkal, könyv- és CD-megjelenéssel készül 75. születésnapjára. A mûvész országos és erdélyi turnéra indul, amely március 20-án Debrecenben kezdõdik és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában zárul. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Nem tudható, mikor teljesedhet ki a pályája kezdete óta töretlen népszerűségnek örvendő író-dalszerző-énekes 75. születésnapját ünneplő országos turné, mivel az sem tudható, hogy valójában mikor lehet majd megint nagy rendezvényeket tartani Magyarországon.

A koronavírus-járvány miatti szabályok várhatóan augusztus 15-e után teszik ezt lehetővé, így a szervezők augusztus 28-án este fél 9-re hirdették meg a Hobo 75 miskolci, Gárdonyi Park-beli állomását.

Nem akármekkora életmű

Van mit összegezni ezen a rendkívüli pályán. Ahogyan az élete eseményeiről tudósító internetes oldal, a hobo.hu emlékeztet: az előadóművész, a magyarországi blues egyik úttörője huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl, 50 albumot, 9 könyvet adott ki, 6 színpadi mű, 6 monodráma, 9 filmszerep, 9 színházi szerep, a többi között a hazai és a világirodalom fontos alkotóinak, a beat-és a popkorszak meghatározó művészeinek munkáiból készült irodalmi estek köthetőek a nevéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában