művészet

2019.12.22. 11:00

Új bemutatók és egy új szakma

A színházi elfoglaltság mellett belevágott egy egyedi projektbe.

Pap Gyula

Szirbik Bernadett

Fotó: Éder Vera

Immár a tizenhetedik évadját kezdi a Miskolci Nemzeti Színházban Szirbik Bernadett színművésznő. Az idei évad viszonylag későn indult számára, így közel 4 hónap nyári szünet jutott a pihenésre, feltöltődésre. Ezt követően bőven adódott feladat. Az első bemutatója a Feketeszárú cseresznye volt Szőcs Artur rendezésében, a Kamaraszínházban. A darabot már az előző évad végén elkezdték próbálni, volt belőle „házi” előbemutató is, így egy hét intenzív próba előzte meg az októberi bemutatót. Ezt követően Szabó Máté rendezésében próbálta az Anders Thomas Jensen: Ádám almái című darabot. – Érdekes szituáció volt számomra, hiszen egyedüli női szereplője vagyok az előadásnak – idézi fel.

Új bemutató

A napokban kezdte el próbálni Ibsen Vadkacsáját Rusznyák Gábor rendezésében. Még egy bemutató vár rá a Vadkacsa után, a Francia rúdugrás Mohácsi János rendezésében, melyet izgatottan vár, mert nagyon régóta ismeri a rendezőt, de még sohasem dolgoztak együtt. Székács Anikót alakítja majd a színműben. A következő évadról még kevés információja van, a nyáron a Komáromi Lovas­ Színház újra műsorára tűzi Az utolsó betyár című darabot, amelyben korábban már szerepelt. Reméli, idén nyáron is számítanak rá.

– Egy kis kimozdulás a városból soha nem árt, másik közeg és másfajta színház – a nevében is benne van, lovasszínház –, bár én ebben a darabban nem lovon, hanem szamáron ülök – jegyzi meg.

A színházi elfoglaltság mellett belevágott egy egyedi projektbe: idén beiratkozott a Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolába. Ötvösnek tanul. Ez további 2 év iskolába járást jelent OKJ-s képzésben. Mindig is szerette a képzőművészetet, iparművészetet, párhuzamosan mozgott az életében. Rajz tagozatos gimnáziumba járt, sokáig arra a pályára készült, de aztán egy furcsa kanyarral az élet úgy alakította, hogy mégis inkább a színház felé orientálódott. Egyébként is jellemző rá a barkácsolás, van mindenféle szerszáma – mindent szívesen megszerel, felújít, megépít. Elárulja, az állatgyógyászat is közel áll hozzá, állatorvosi szakasszisztens képzésben is gondolkodott, de ezt talán majd később.

A karácsonyi időszakot részben munkával tölti a színházban. A szenteste pedig családi körben telik majd szüleivel, nővérével. Unokahúga és unokaöccse is hazajön szokásosan az ünnepekre. Ők az ELTE-re, illetve a színművészeti egyetemre járnak, unokaöccsével természetesen szóba kerül majd a szakma is a kötelező családi ­scrabble-özésen túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában