Színház

2019.07.03. 08:30

Folytatná a színház igazgatója

„Sikeres az elmúlt négy év munkája” – Béres Attila folytatná a miskolci színház élén.

Bujdos Attila

Béres Attila

Fotó: Éder Vera

Folytatná a Miskolci Nemzeti Színház élén az alkotótársaival megkezdett munkát Béres Attila – egyedüliként pályázott az ügyvezetői állásra. A társulatépítést 2015 nyarán kezdte, vezetői megbízása jövőre, január 31-én jár le.

Béres Attila többek között azt is elmondta: ha megkapja a bizalmat a közgyűléstől a folytatáshoz, tartanák magukat az általuk kialakított profilhoz, amely szerint a Nagyszínház a közönségbarát, nagy érdeklődésre számot tartó produkciók helyszíne, a Kamaraszínház művészszínházként működik, a Játékszínben pedig a kísérletező előadások mellett – élve a tér adta különös lehetőséggel – egészen közel hoznák a közönséghez a nagy realista drámákat.

A társulat ereje

A megye meghatározó művészeti intézményét fenntartó miskolci önkormányzat idén május 10-én hirdette meg az állást, a közgyűlés várhatóan szeptemberi ülésén a 2020. február 1-től 2025. január 31-ig szóló időszakra választhat színházigazgatót. A pályázat elbírálásában feladatot kapott szakmai bizottság kedden meghallgatta a jelöltet, és teljes összhangban támogatta a pályázatot. A kiírás szerint a pályázatot a közgyűlés szakbizottsága is véleményezi.

Béres Attila lapunknak a többi között elmondta: sikeresnek tartja az elmúlt négy év munkáját – ezt a bemutatóik fogadtatása, a megtartott/növelt nézőszám, a színházi-szakmai reakciók egyaránt igazolják. Messzire jutottak az építkezésben, több fontos előadásukban megmutatkozott már a társulat ereje. Látszik a folytatás és a továbblépés iránya – ezért döntött alkotótársaival a pályázat megírása és beadása mellett. Bár az ügyvezető a színházat egyszemélyi felelős vezetőként irányítja, de a Miskolci Nemzeti Színház műsortervét, programját eddig is a művészeti tanács – az igazgatón kívül tagja még Keszég László, Rusznyák Gábor, Szabó Máté, Szőcs Artur rendező, Cser Ádám karmester – határozta meg. Ez a mostani pályázatnak is fontos eleme maradt.

Béres Attila részletesen nyilatkozott pályázatával kapcsolatban lapunknak, az elhangzottakra visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában