Borsodi Fonó

2019.06.13. 12:30

Ha nyár, akkor Borsodi Fonó

A Diósgyőri vár adott otthont a nagy múltú rendezvénynek.

Több korosztálynak kínált szórakozást a Borsodi Fonó a mögöttünk lévő hétvégén

Fotó: Bujdos Tibor

A megyeszékhely nagy múltú rendezvénye a Borsodi Fonó. A népzene és a világzene népszerűsítésére találták ki egykor, hogy a Diósgyőri várba látogatók az ide sorolható zenei irányzatok rangos és neves hazai és külföldi előadóival ismerkedhessenek hangulatos nyári estéken. Több generáció őriz szép emlékeket az egykori fonóról, a népi kultúrában való megmerítkezésről.

Kicsiknek, nagyoknak

Idén is volt Borsodi Fonó, a helyszínt változatlanul a vár adta a mögöttünk lévő hétvégén, illetve a nagyobb koncertekhez a Lovagi tornák tere. Utóbbi helyszínen szombaton a népszerű énekes, Rúzsa Magdi lépett a közönség elé, míg vasárnap este a Kowalsky meg a Vega nevű formációt várhatta a nagyérdemű.

 

A Vásártéren június 8-án és 9-én nagy volt az élet: családi rendezvények – Fonó Liget, szekrényjátékok, falusi „utcácska”, szalmabála-labirintus, gasztronómia – adták a programot a kicsiknek és a nagyoknak. A színpadi produkciók sorát táncház nyitotta a „Táncházzenei átörökítés Miskolcon” projekt növendékeivel és tanáraival, majd a fesztivál két napján olyan csoportok zenéltek, mint a Vahúr csodát lát, a SunCity Brass, a Magidom, a LuiBig vagy Dánielfy Gergő és az Utazók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában