Gyereknapi rajzpályázat eredmény

2019.06.19. 08:30

A zsűri döntött: ők lettek a győztesek

Megszületett gyermeknapi rajzpályázatunk eredménye, a díjkiosztó ünnepséget pénteken tartjuk.

Hegyi Erika

Béresné Éles Tímea és Somlai Balázs bírálják a beérkezett rajzokat

Fotó: Ádám János

Izgalmasan telt a kedd délelőtt az Észak-Magyarország szerkesztőségében, hiszen ekkor érkezett hozzánk gyermeknapi rajzpályázatunk zsűrije, hogy kiválasszák a sok szép alkotás közül a legszebbeket. Béresné Éles Tímea rajz- és festészettanár, valamint Somlai Balázs rajz- és grafikatanár a Balázs Győző Református Gimnázium és Általános Iskolából érkeztek hozzánk, és nagyon megörültek a színes és mozgalmas rajzok láttán. Egy órán belül meg is született az eredmény. A pedagógusok elmesélték, hogy a rajzok arról tanúskodnak, a megyénkbeli gyerekek vidáman és boldogan töltötték a gyereknapjukat. Sokan kirándultak a hegyekben, mások az állatkertbe látogattak el, volt, aki a diósgyőri várban töltött egy felhőtlen napot a családjával. Olyan gyerek is akadt, aki Budapesten járt, és olyan is, aki egy vidámparkban próbálhatta ki a legizgalmasabb játékokat. Az egyik pályázónk pedig azt örökítette meg lapunk üresen hagyott címoldalán, hogy a szobában ábrándozik az élményekkel teli gyermeknapról.

Köszönjük a szép rajzokat!

A rajztanárok megdicsérték az alsó tagozatosokat, akik nagyon sok szép rajzot küldtek be szerkesztőségünkbe, ezért ebben a kategóriában egy különdíjas alkotást is választottak. Megjegyezték: sokkal több rajz alkotója megérdemelte volna, hogy jutalmat kapjon, de sajnos az ajándékok száma véges.

Munkában a zsűri | Fotó: Ádám János

A pedagógusok kiemelték azt is, hogy sokféle szempontot vettek figyelembe zsűrizés közben. Figyelték az eszköz- és színhasználatot, a rajz mozgalmasságát, az alkotó fantáziavilágát, de a rajztechnikát, az emberábrázolást, az arányokat és a térbeli ábrázolást is. Igyekeztek azt is kiszűrni, hogy a rajz a gyermek alkotása-e vagy felnőtt segítségével készült.

Kedves Gyerekek! Köszönjük a színvonalas munkákat. Ha valaki most nem nyert, ne keseredjen el, hiszen karácsony előtt ismét hirdetünk rajzpályázatot, és akkor ismét pályázhattok!

A díjazottak

Gyermeknapi rajzpályázatunk díjkiosztó ünnepségét június 21-én, pénteken délután 3 órakor tartjuk az Észak-Magyarország szerkesztőségében: Miskolc, Zsolcai kapu 3., I. emelet. Kérjük a kedves szülőket, hozzák el gyermeküket, hogy átvehessék jól megérdemelt jutalmukat!

Óvodások

1. Szárnya Anna, Miskolc

2. Nikházi Miklós, Taktaszada

3. Kasza Dávid, Sajószentpéter

4. Darab Dorottya, Miskolc

5. Rémiás Vivien, Hidvégardó

Alsósok

1. Mucsi Kiara Tímea, Miskolc

2. Balthes Dávid, Miskolc

3. Bencsik Ákos, Miskolc

4. Tóth-Bencsik Nimród, Sajókápolna

5. Lukács Léna, Miskolc

Különdíjas: Kasza Bianka, Sajószentpéter

Felsősök

1. Nikházi Boglárka, Taktaszada

2. Maksa Bence, Edelény

3. Sváb Gréta Gabriella, Megyaszó

4. Jakab Dorina, Miskolc

5. Porubjánszki Csenge, Miskolc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában