Elismerés

2024.03.13. 15:41

Zöld Bajnok címet érdemelt ki Miskolc

Éves szinten közel 110 millió forintot sikerült megtakarítaniuk a miskolci családoknak a LED-csereprogram segítségével.

Meixner István és Veres Pál az átadóünnepségen

Fotó: Pap Gyula

A Gondoskodó Miskolc Program keretében már két alkalommal hirdette meg Miskolc önkormányzata a LED-csereprogramot a CYEB Energiamegoldások Kft. közreműködésével.

Dupláztak 

A projekt mindkétszer annyira sikeres lett, hogy Miskolc kiérdemelte a Zöld Bajnok címet, amelyet sajtótájékoztatón vett át Veres Pál, Miskolc polgármestere Meixner Istvántól, a CYEB Energiamegoldások Kft. kiemelt ügyfélkapcsolatok igazgatójától. A polgármester köszöntőjében kiemelte, több mint 7 ezer család regisztrált sikeresen a programban, a lecserélt hagyományos izzók száma megközelítette a 80 ezret. Éves szinten közel 110 millió forintot sikerült megtakarítaniuk a miskolci családoknak a LED-csereprogram segítségével. A program összmegtakarításának a mértéke közelítette a 260 millió forintot, a széndioxid kibocsátás pedig ezer tonnával csökkent – hangsúlyozta a polgármester. Meixner István az országos LED-csereprogramot ismertette. A Zöld Bajnok-i címmel együtt járó mintegy 400 ezer forintot az önkormányzat egy intézménye, a Miskolci Integrált Óvodák Intézménye kapta - tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában