Szeméthelyzet

2024.03.20. 09:48

Reggel a Szentpéteri kapuban: „Emberek ezek, vagy állatok?”

Elképesztő állapotok fogadták az arra járókat kora reggel.

Boon.hu

Fotó: BOON

Halomban állt a szemét és az ételmaradék kora reggel szerdán a József Attila Könyvtár előtti terecskén álló két pad környékén. Nem csak fél zsömle, de egy ételhordó tele főtt étellel is hevert szerte-széjjel. Az arra járók, a kórházba igyekvők is csak a fejüket csóválták a látványtól.

 „Emberek ezek, vagy állatok?” 

– tette fel a kérdést az egyikük.

Gyakori helyzet

Egy környéken élő azt mondja elég gyakori ez az állapot, egyrészt hajléktalanok, a környéken kukázók múlatják itt az időt, pihennek meg és dobálják szét a szemetüket. De a könyvtár melletti élelmiszer üzletekben vásárlók is gyakran itt fogyasztják el, amit vásároltak, majd eldobálják a csomagolást, illetve a trafikban kávét vásárolók is széthagyják a kávés poharakat és a csikkeket.

Fotó: BOON

Viszont ismerve a helyzetet gyakran járnak erre a Városgazda munkatársai és takarítanak össze, bár véleménye szerint nem ez lenne a megoldás, hanem a kulturált viselkedés az emberek részéről.

Fotó: BOON

Nyolc óra magasságában már valóban rendezett környezet fogadta a járókelőket, addigra ugyanis összetakarítottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában