Figyelem!

2024.03.07. 07:00

Miskolci Kocsonyafesztivál: Így változik a közlekedés

Március 7-e és 10-e között megváltozik a miskolci belváros közlekedési rendje. A péntektől vasárnapig tartó Miskolci Kocsonyafesztivál indokolja a változtatásokat.

Boon.hu

Minden eddiginél nagyobb lesz a Miskolci Kocsonyafesztivál

Fotó: Ádám János

Március 7-e és 10-e. között, a Miskolci Kocsonyafesztivál miatt változik a villamos- és az autóbusz-közlekedés a megyeszékhelyen, illetve lesz olyan forgalmi változás is, amely az autósokat érinti. Fontos, hogy a rendezvényről való könnyebb hazajutás érdekében az MVK Zrt. pénteken és szombaton éjszaka többletjáratokat indít.

 

Villamospótló járatok 

Pénteken, szombaton és vasárnap a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca villamos-megállóhely között villamospótló autóbuszok, míg a Malomszög utca és Felső-Majláth közötti szakaszon továbbra is villamosok fognak közlekedni.  

Erre jár majd a villamospótló járat
Forrás: MVK Zrt.

Március 8-án, pénteken az 1A-s és a 2-es villamosok nem közlekednek. A 2-es villamosok helyett az Újgyőri főtérről induló autóbuszokat lehet igénybe venni a Vasgyárba, illetve a Vasgyárból történő utazáshoz.

 

Terelt autóbusz útvonalak  

Az autóbuszok közlekedését érintő fontos változás, hogy a Villanyrendőr autóbusz-megállóhelyet lezárják, emiatt csütörtökön 23:05 után vasárnap üzemzárásig, az utolsó járattal bezárólag a Centrum megállóhely felé terelt útvonalon közlekednek a 14-es, 14G-s, 28-as, 34-es, 36-os, 43-as, 44-es, 900-as, 901-es, 914-es és 935-ös autóbuszok. 

Terelt útvonalon közlekednek a 14-es, 14G-s, 28-as, 34-es, 36-os, 43-as, 44-es buszjáratok
Forrás: MVK Zrt.
Terelt útvonalon közlekednek a 900-as, 901-es, 914-es és 935-ös autóbuszok
Forrás: MVK Zrt.

Lezárt autóparkolók  

Az autósokat érintő forgalmi változás, hogy a Széchenyi utca – Corvin utca kereszteződésnél, a Centrum irányába a külső forgalmi sávot részlegesen lezárják. 
Március 7-e és március 11-e közötti időszakban lezárják a gépkocsiforgalom elől a Kandia utcát, valamint a Városház tér 9-11. mögötti kavicsos parkolót. A területre szóló "kedvezményes lakossági parkolási engedéllyel" a környező utcákban lehet parkolni. A Kandia utca esetén (Dr. Antall József park, Csengey utca, Arany János utca és a Corvin utca - Szemere utca közötti szakaszon). A Városház tér 9-11 mögötti köves parkoló esetében a Pátria szolgáltatóház mögötti területet lehet igénybe venni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában