Miskolc

2024.03.21. 17:30

Kátyú-kátyú hátán - bejelentettük!

Teszteljük a miskolci Városgazda hibabejelentő internetes funkcióját.

Ujlaki Attila

Fotó: Ádám János

Talán minden autós egyik legnagyobb rémálma az utak állapota, amely nemcsak az autó futóművét és egyéb alkatrészeit roncsolja, hanem képes az abroncsokat is kivégezni. A téli fagyosabb idő után természetesen egyre több kátyú jelenik meg az utakon, amelyek miatt nagyon sok autós bosszankodik. Jó hír azonban, hogy a napokban megkezdték a kátyúzási munkálatokat országszerte, így Miskolcon is.

Elkezdték a munkálatokat

Beszámoltunk róla: a napokban indította el munkavégzését a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. az Avason, de mennek majd Diósgyőrbe, a belvárosba, valamint a Szinva és a Fonoda utca és a Bertalan, valamint az Erenyő utca találkozásához is. Ezeket a területeket jelölte ki a társaság útellenőri szolgálata, ami a szokásokhoz híven előzetesen mérte fel az utak állapotát.

A javítás fő közlekedési útvonalakat és forgalmasabb mellékutcákat is érint. A kisebb felületű javításokat egész évben végzik a szakemberek, a nagy felületű útjavítási munkák csak a melegebb idő beköszöntével és az aszfaltkeverő telepek megnyitásával kezdődnek. Lesznek félpályás korlátozások, de a Városgazda folyamatosan tájékoztat az ígéretek szerint.

Teszteljük a rendszert

A boon.hu munkatársa a Városgazda felületén bejelentett kátyúhibákat az Avas városrészen, amelyek nemrég keletkeztek. A visszaigazoló e-mailt megkaptuk, azaz a társaság befogadta a bejelentésünket csütörtökön reggel. Azt írják a visszaigazolásban, hogy „intézkedésünkig szíves türelmét kérjük”. Az, hogy mennyi idő alatt sikerül a társaságnak kijavítani a hibákat, természetesen figyelemmel kísérjük és tájékoztatást adunk róla – vagyis a témára még visszatérünk.

Óriási károkat okoz

Egy kátyú által okozott károk változhatnak attól függően, hogy mekkora és hol található a kátyú, valamint milyen sebességgel hajt át rajta a jármű. A leggyakoribb kár a kátyú által okozott kerék- és abroncskárok. A kátyúba való becsapódás lehet, hogy megdobálja a járművet, ami kárt okozhat az abroncsokban, beleértve a defektet vagy abroncsrepedést. Emellett sokszor sérül a felni- és futómű, az autó felfüggesztése, de a karosszéria károk sem ritkák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában