Tudta?

2024.03.16. 10:14

Kilenc fát vágtak ki Tiszaújvárosban

Favágók dolgoztak az utóbbi napokban a Tisza-parti városban. Mutatjuk az okokat.

Boon.hu

Fákat vágtak ki Tiszaújvárosban

Fotó: Shutterstock

Élet- és balesetveszélyes volt az a kilenc nagyméretű fa, melyeket a napokban vágtak ki Tiszaújvárosban. Az önkormányzata egész évben városszerte vizsgáltatja a fák állapotát. A Tiszaújvárosi Városgazda Kft. szakemberei és a hivatal illetékes munkatársai, amennyiben indokoltnak tartják, a Fakopp műszerrel részletesebben megvizsgálják az adott fát, így biztosabban megtudható van-e korhadás a fában - írja a tiszaujvaros.hu. 

Egyes esetekben elég csupán egy lombkorona-ritkítás, ám a taplógombák megjelenése már biztosan belső korhadásra utal. 

Rossz állapotban voltak a fák
Forrás: tiszaujvaros.hu

Legutóbb is ez történt. A korhadás annyira előrehaladott volt, hogy lombritkítással már nem lehetett stabilizálni ezeket a fákat. A költési időszakot kivéve 14 méter magasságig a Városgazda munkatársai vágják ki a fákat, de a napokban erre a feladatra egy miskolci szakcéget kértek meg, mert a már rossz állapotban lévő fák 20 méter fölött voltak.

Harminc újat ültetnek 

A kilenc elöregedett, terjedelmes fát a Napsugár Bölcsődénél, a Tündérkert óvodánál, valamint az Árpád úton és a Március 15. parkban vágták ki. Ősszel a Zöldülő Tiszaújvárosért program keretében közel 30 darab új fát ültetnek majd városszerte. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában