Winterfest

2024.02.02. 20:30

Világhírű művészek érkeznek Lillafüredre

A téli minifesztivál 25 művésszel, naponta 3 szalonkoncerttel és egy-egy esti hangversennyel visz fényt a téli napokba Miskolcon. 

Boon.hu

A Palotaszálló Lillafüreden

Fotó: Bujdos Tibor

Világhírű művészek fellépésével és lélekmelengető koncert programokkal rendezik meg (péntektől vasárnapig) a Winterfestet a Lillafüredi Palotaszállóban. A téli minifesztivál igazi unikumként 25 művésszel, naponta 3 szalonkoncerttel és egy-egy esti hangversennyel visz fényt a téli napokba. 

A Fesztivál Akadémia Budapest– a sikeres nyári fesztiváljai nyomán - első alkalommal rendezi meg téli fesztiválját, a FAB Winterfestet. A téli fesztivál művészeti vezetői a Fesztivál Akadémia Budapest alapítói, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek, akik kilenc évvel ezelőtt hívták életre a hiánypótló nemzetközi komplex eseménysorozatot, - fesztivált és mesterkurzusokat. A FAB szakmai minőségét mutatja, hogy a világ legjelentősebb zenei eseményei között (Luzern-, Verbier, Salzburg) jegyzi a nemzetközi szakma.

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin meghívására olyan művészek érkeznek Lillafüredre – közülük sokan már visszatérő vendégként a FAB eseményein - mint Maxim Rysanov ukrán-brit hegedűművész és karmester, Nikita Boriso-Glebsky orosz hegedűművész, José Gallardo argentin zongoraművész és kamarazenész, Thorsten Johanns német klarinétművész, Jacques Zoon fuvolaművész, professzor és hangszerkészítő Hollandiából, vagy Iseut Chuat csellóművész.

A hazai kiválóságok sem hiányozhatnak a fesztiválról, a művészeti vezetők mellett Kokas Dóra (cselló), Fenyő László (cselló), Fejérvári Zsolt (nagybőgő), Benkócs Tamás (fagott) és Zempléni Szabolcs (kürt) lép többek között színpadra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában