Dobogón

2024.02.15. 20:38

Nem csak kölcsönzésben kiváló a tiszaújvárosi könyvtár

Az összesen 284 regisztráló között szép számmal akadtak könyvtárak is az ország minden szegletéből.

Boon.hu

Díjazottak

Forrás: tiszaujvaros.hu

A 15 éve rendszeresen meghirdetett Európai Hulladékcsökkentési Héthez 2023 novemberében első alkalommal csatlakozott a tiszaújvárosi Hamvas Béla Városi Könyvtár, és kategóriájában harmadik helyezést ért el. 

Programjaik regisztrálásával részt vehettek az akciószervezők versenyén, amely mindenki számára nyitott: hatóságok, egyesületek, civil szervezetek, vállalkozások, oktatási intézmények, állampolgárok is részt vehetnek – tuduk meg a város honlapjáról. Az összesen 284 regisztráló között szép számmal akadtak könyvtárak is az ország minden szegletéből.

Siker 

„Egyik nap nagy meglepetésünkre meghívót kaptunk az Energiastratégiai Intézettől a díjátadó ünnepségre, amelyben ezt írták: Kedves Akciószervezők! A 2023-as Európai Hulladékcsökkentési Hétre szervezett akciójuk a szakmai zsűri véleménye alapján kimagaslóan teljesített, tevékenységük dobogós helyezést ért el! — számolt be Kázsmér Ágnes könyvtárvezető. – Nagy izgalommal mentünk az ünnepségre, amelynek a gyönyörű természeti környezet ölelésében fekvő Lovasút Kulturális és Rendezvényközpont adott helyet Budapesten. Könyvtárunk a közigazgatási szerv, hatóság kategóriában 3. helyezést ért el. A díjat dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára adta át. Ez az elismerés és mások eredményei motiválóan hatnak ránk. Továbbra is elkötelezetten, a környezettudatosságra nevelés szellemében szervezzük KÉK szolgáltatásainkat. 2024 novemberében az akcióhét keretében pedig új programokkal várjuk azokat, akik nyitottak és készek tenni a fenntarthatóbb jövő alakításáért.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában