Döbbenet

2024.02.15. 15:35

Hosszú hónapokra lezárják szombaton az M30-as egy szakaszát (térképekkel)

2021. október 26-án adták át az M30-as Miskolcot Tornyosnémetivel összekötő szakaszát, de már komoly beavatkozásra van szükség a pálya szerkezetének hibája miatt. Várhatóan hosszú hónapokon át csak terelőúton lehet közlekedni. Mutatjuk, hogy!

Horváth Imre

Várhatóan hónapokig lezárva marad az M30-as szikszói szakasza

Fotó: Ádám János

Az arra közlekedők már kedden találkozhattak munkásokkal, akik a 3-as úton Miskolc határában lévő úgynevezett turbókörforgalomban, illetve az arnóti körforgalomban és azok be-, illetve kivezető szakaszán helyeztek el sárga figyelmeztető táblákat, amelyeket aztán szürke nejlonnal gondosan letakartak. A szemfülesek azonban így is felfedezhették, hogy valamilyen az M30-as autópályához kapcsolódó terelésre fognak figyelmeztetni a táblák – ha majd felfedik őket. 

Veszélyezteti a biztonságos közlekedést

Szerdán kérdéseket küldtünk ennek kapcsán a Magyar Közútnak, és csütörtökön helyettük a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) jelentkezett egy közleményben, amelyben azt írják, az elmúlt időszakban 

az M30-as 38-as kilométerénél, Szikszó térségben az autópálya szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott. Emiatt a burkolaton repedések jelentek meg.

 „Az elmozdulás idővel olyan mértékűvé vált, hogy az már veszélyezteti a biztonságos közlekedést, így társaságunk, felelős üzemeltetőként úgy döntött, hogy a pályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárja, azon forgalom így nem haladhat. Erre várhatóan szombat reggel kerül sor. Addig is kollégáink a szokásosnál is sűrűbben ellenőrzik a pálya állapotát” – írják a Boon.hu-nak.

Még garanciális

Arról is tájékoztattak, hogy az M30-as autópálya ezen szakasza még garanciális időszakban van, ezért az elmozdulások észlelése után azonnal felvették a kapcsolatot a beruházó Magyar Állammal, aki haladéktalanul felszólította a kivitelezőt a javításra és a hiba okának megszüntetésére. Mivel a munkálatok a pálya alapját, földművét is érinthetik, várhatóan hosszú hónapokra zárva lesz az M30-as Szikszó közelében, hívták fel rá a figyelmet. 

Erre kerülhetünk

A rendőrséggel és a Magyar Közúttal egyeztetve az MKIF a következő kerülőutakat javasolja:

– Tornyosnémeti felől: kiterelés M30 autópálya Szikszó csomópontban -> 3-as út -> visszatérni a Felsőzsolca M30 autópálya 30-as csomópontban lehetséges 

 

– Kassa-Košice felé: kiterelés M30 autópálya Felsőzsolca 30-as csomópontban -> 3-as út -> visszatérni az M30 autópálya Szikszó csomópontban lehetséges 

 

– Bánréve és Miskolc-észak felé: kiterelés a Miskolc- észak/Kazincbarcika M30 autópálya 33-as csomópontban -> 306-os sz. út -> 26-os sz. út 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában