Miskolc

2024.02.27. 18:50

Kocsonyafesztivál márciusban Miskolcon: színesebb lesz, mint valaha

Miskolc - Március 8-án, 9-én és 10-én újra zenétől lesz hangos Miskolc belvárosa, újra fantasztikus illatok lengik be az utcákat, újra hömpölyög majd a tömeg a Forinton reggeltől estig, három napon keresztül. Színes programokkal vár a Kocsonyafesztivál!

Boon.hu

A békák váltak a Miskolci Kocsonyafesztivál jelképeivé.

Fotó: Ádám János

Koncertekkel, színes vásári forgataggal, széles étel- és italkínálattal, gyerek- és kulturális programokkal vár a Miskolci Kocsonyafesztivál március második hétvégéjén.

A zene lesz a főszerepben a Kocsonyafesztiválon. De lesz sok más program is
Fotó: Bujdos Tibor

Újjáéledt a hagyomány a Kocsonyafesztiválon

Veres Pál, Miskolc polgármestere még decemberben jelentette be, hogy 2024-ben is lesz Miskolcon Kocsonyafesztivál.

 A rendezvény sokadik virágzását éli, hiszen kétezres évi hőskora után 2013 és 2019 között más néven volt tél végi, tavasz eleji rendezvénye Miskolcnak, majd 2020 februárjában szervezték meg újra Kocsonyafesztivál néven a Kocsonyafesztivált, hogy aztán 2021-ben és 2022 elején a pandémia miatt esély se legyen a megtartására.

2023-ban azonban újra régi fényében tündökölt az esemény, sőt látogatórekordot is döntött, így természetes volt, hogy ha semmi nem jön közbe, 2024-ben is kocsonyázhatunk a miskolci főutcán.  

De mi vár ránk ezen a három napon a Kocsonyafesztiválon? 

Haladjunk sorjában!

A Kocsonyafesztivál területe a Szent István tértől a Villanyrendőrig tart, előbbin lesz majd a nagyszínpad is, de épül egy-egy színpad a Villanyrendőrhöz és az Erzsébet térre is.  

A rendezvénybe az Avasi Kvaterka is becsatlakozik, így a történelmi Avas – a Bortanya és a Rácz sor környéke – is fesztiválhelyszínként fog funkcionálni.
A szervezők elmondása alapján a Kocsonyafesztivál területén végig vásár, gazdag étel- és italkínálat várja majd a látogatókat. Folyamatosak lesznek a programok, szinte egy percre sem lesz megállás. A Szinva teraszon a Porondon Miskolc, egy fesztivál a fesztiválban fogadja majd a látogatókat különleges és egyedi programkínálattal, ahol a közösségeké lesz a főszerep. Reggeltől estig bábelőadások, koncertek, gyerek- és felnőttprogramok, cirkuszi bemutatók és civil utca várja az érdeklődőket.

Kiegészítő rendezvények 

  1. A színház mellett, a művészbejáró és jegyiroda közötti téren a folyamatos előadások, díszletbemutató, játékok és fotószínház várja a látogatókat, de benépesül a Művészetek Háza előtti tér is, ahol vicces gasztronómia, irodalom, művészet és zene kerül a kocsonyába, de aki például be szeretne nevezni egy csípős békacombevő versenyre, az is itt (t)eheti meg.  
  2. Programhelyszín lesz a Rákóczi-ház, a Feledy-ház, és a Színészmúzeum is, ahol érdekesebbnél érdekesebb programokkal találkozhatnak az arra járók, a Herman Ottó Múzeum pedig a múzeum főépületében és a Miskolci Galériában is várja a látogatókat, gyermekeknek kalandos játékbarlanggal, felnőtteknek tárlatokkal. 
  3. Ahogyan az elmúlt években megszokhattuk, a rendezvényt látványos felvonulás indítja, majd szinte egymást érik majd a fesztivál különböző pontjain a családi és gyermekprogramok, látványos bemutatók, színpadi programok és természetesen a kisebb, nagyobb és egészen nagy koncertek. Három színpadon is zajlanak majd a fellépések: a Szent István tér lesz a nagyobb produkciók otthona, a Villanyrendőr az elektronikus műfajok és a szólóelőadók, duók otthona lesz, míg az Erzsébet téren a miskolci zenekaroké a pálya.

Nagy nevek érkeznek 

A legnagyobb nevek között fellép a Kowalsky meg a Vega, a Wellhello, a világhírű Dj Antoine, Manuel, az R-Go, a Paddy and the Rats, Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, a Dal című műsorban menetelő miskolci Here We Are, a Sky Fanatic, vagy épp a Z!enemi szórakoztatja majd a Kocsonyafesztivál közönségét. A Szent István téren mindenképp érdemes lesz megnézni Fördős Zé és Eisler Zsolti Street Kitchen-bemutatóját és Musimbe Dennis stand-up előadását.

 

A részletes programokért érdemes ellátogatni a www.kocsonyafesztival.hu oldalra, a Kocsonyafesztivál hivatalos weboldalára, vagy a fesztivál Facebook-felületére

Tavaly így indult el a Kocsonyafesztivál:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában