Gondolta volna?

2024.01.11. 10:01

Mi már ismerjük a Kocsonyafesztivál egyik sztárfellépőjét

Idén március 8-a és 10-e között rendezik meg a Miskolci Kocsonyafesztivált.

Szaniszló Bálint

Kocsonyafesztivál

Fotó: Bujdos Tibor

Decemberben jelentették be, hogy ismét megrendezik hazánk egyik legnagyobb téli, szabadtéri, kulturális és gasztrofesztiválját, a Miskolci Kocsonyafesztivált, amelyet március 8 és 10. között rendeznek meg. A fellépőkről azóta sem lehetett sokat megtudni, portálunknak azonban tudomására jutott a fesztivál egyik sztárfellépőjének kiléte. 

Nem borzoljuk tovább az idegeket, Magyarország egyik legjelentősebb hardrock zenekara, a fennállása 50. évfordulóját tavaly ünneplő P. Mobil együttes lesz a fesztivál egyik sztárzenekara.

Schuster Lóránt, a főnök, a P. Mobil motorja
Fotó: Knap Zoltán

A Schuster Lóránt vezette csapat 1973. május 1-jén alakult meg a Gesarol együttesből névváltoztatással és első vidéki fellépése P. Mobil néven az 1973-as legendás diósgyőri stadionbeli pop (rock) fesztiválon volt. A banda a "magyar woodstock" fél évszázados jubileumán rendezett fesztiválon is fellépett Miskolcon.

Ingyen lesz a Kétforintos dal 

A P. Mobil az örömteli hírt - hogy játszani fognak a Kocsonyafesztiválon - hivatalos Facebook-oldalán jelentette be: "Eddig dolgoztunk az ügyön, de akkor most már bejelenthetjük: A miskolci buli március 9-én nem az Arénában lesz, hanem a város egyik színpadán délután a Kocsonyafesztiválon és így a Kétforintos dal ezúttal mindenkinek ingyen lesz. Miskolc városa a Kocsonyafesztivált átmozgatta a koncertünk időpontjára, így azt csak nagyon nagy ellenszélben tarthattuk volna meg. A fesztivál szervezői is segítségünkre voltak a helyzet megoldásában, és így a P. Mobil is bekerült a fesztivál fellépői közé."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában