Újhelyi védencek

2024.01.29. 16:00

Ugye, milyen helyesek? Gazdásodnának ezek az árva kutyusok

A Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány, kutyaotthon védenceit mutatjuk be.

Rocco is gazdira vár

Kutyáik oltva, chipezve, parazitamentesítve vannak, a nőstények ivartalanítottak, vagy ivartalanítási kötelezettséggel fogadhatók örökbe, a költségeket az alapítvány fizeti. Az örökbefogadás során az oltási díj és a chipbeültetés költségét kérik megtéríteni a leendő gazditól 12 ezer forint összegben. Elvárják, hogy olyan felelősségteljes gazdik jelentkezzenek, ahol a kutya az élete végéig nyugodt életet élhet.

Lurkó 6 hónapos, ivaros fiúcska. Az utcán szaladgált éhesen, segítséget várva, amikor rátaláltak az alapítvány dolgozói. Amint tele lett a pocak, egyből jobban érezte magát, bekuckózott a párnák közé, és csak akkor jött elő, amikor sétára biztatták. Aranyos kutyuska, még növésben van, de 38 centitől nem lesz nagyobb. Nem ugatós, elvan egyedül, de azért igényli az ember társaságát. Nevelésre szorul, ez lesz a jövendő gazdi első feladata. Családi kedvencnek ajánlják kertes házba, biztonságos kerítés mögé, esetleg beengedéssel a lakrészbe.

Lurkó

Rocco 2 éves sinka jellegű, ivartalanított fiú. Chip nélkül találták, a gazdája nem kereste. Rocco nagyon mozgékony, nagyon kedves, jókedvű kutya. Imád fürdeni, boldogan megy sétálni, és szeret a futtatóban szaladni a labda után. Sajnos átmászik a kerítésen, ezért mászásbiztos kerítés mögött tudják elképzelni. Kifejezetten munkakutya, ezért terelőkutyának ajánlják, gazdálkodással foglalkozónak, a fajtához értő személynek.

Rocco

Ubul 4,5 hónapos, ivaros fiúcska. Az utcán igyekezett mindenkihez odaszaladni, míg állatbarátok elvitték a menhelyre. Nagyon életrevaló kutyuska, élénk, ugrálós, nagyobb mozgásigénnyel, ezért kertes házba ajánlják. Igényli az ember közelségét, mindig a lábuk alatt lenne. Még növésben van, ezért vélhetőleg felnőttként a közepestől kicsit nagyobb termetű lesz.

Ubul

A Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány Sátoraljaújhelyen érhető el a Bodrog utca. 2. szám alatt. Telefon: ­06-30/576-8935, 06-20/242-1161. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában