Jégpálya

2024.01.15. 17:31

Meddig olvadozik a jég a miskolci Erzsébet téren?

Miskolc - Január 7-ig üzemelt a jégpálya az Erzsébet téren, hiszen akkor ért véget a hosszúra sikeredett téli szünet. Az elbontása azonban még nincs teljesen készen.

Tiszlavicz Luca

A pálya ment, a jég maradt a miskolci Erzsébet téren.

Fotó: Bujdos Tibor

December elején az advent időszakában építették és kezdett üzemelni Miskolcon az Erzsébet téri jégpálya, melyet kicsik és nagyok is egyaránt élvezhettek egészen január 7-ig, hiszen akkor ért végett a hosszra sikeredett téli szünet.

Ezt követően elkezdték a bontását, a területet hamarosan visszaadják az arra sétálóknak, pihenőknek, majd később bizonyára a termelői vásár is eredeti helyére költözhet vissza minden hónap harmadik vasárnapján.

Jelenleg nem a legjobb állapotában láthatjuk a jégpálya helyét. A fő eleme, a jég a pálya szélén olvadozik, bár a mínuszok lassítják a folyamatot, illetve a faszerkezet is még a helyén van.

Felkerestük a Miskolci Kulturális Központot, akik elmondták a Boon.hu-nak, hogy meddig marad így a tér.

„Van egy ütemterve az elbontásnak és az elkövetkező napokban mindent elvisznek a térről, semmi nem maradt ott, a jég sem." – mondta el Gőz Melinda kulturális menedzser.

„Nagy volt az érdeklődés a jégpálya iránt, amit kifejezetten az adventi időszakra terveztünk. Délelőtt több iskola is előegyeztetett időpontban tudta használni a pályát. Örülünk a sikerének.” – tette hozzá.

A Termelői Nap árusait január 21-én, vasárnap még a Szent István téren kereshetik az érdeklődők, tudtuk meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában