boon.hu video

2023.12.15. 11:30

Ma este 6 óra: történelmi időpont a miskolci Thököly-híd életében (fotókkal, videóval)

Miskolc - Minden megváltozik a forgalmas csomópontnál december 15-én 18 óra után. A teherautósok is változásokra készüljenek.

Szaniszló Bálint

Így néz ki a Thököly-híd

Fotó: Bujdos Tibor

December 15-én pénteken, 18 órától újra megnyitják Miskolcon a jó egy hónapja teljesen lezárt Thököly Imre utcai Szinva-hidat. Ezt követően a Kiss Ernő utca – Thököly Imre utca csomópontban a tervezett forgalmi rendnek megfelelően, ismét jelzőlámpák irányítják a jármű- és gyalogosforgalmat. Az ideiglenes forgalomterelések és -korlátozások megszűnnek.

Tiltás a nehézjárműveknek 

A teherautók számára nagyon fontos, hogy december 18-án 7 órától a Győri kapu Thököly Imre utca – Újgyőri főtér közötti szakaszára a Thököly u. felől 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművel ismét csak a közútkezelő hozzájárulásával szabad behajtani. Fontos, hogy az időponttól az Újgyőri főtér felől tehergépjárművek számára – a korábbi forgalmi rendnek megfelelően – a behajtás tilos lesz. 

 

Uniós forrásból 

Mint a Boon.hu részletesen foglalkozott vele, a miskolci Thököly-híd felújítása európai uniós forrásból történt meg. Egyébként már évekkel ezelőtt eltervezték, hogy felújítják, kiszélesítik a Thököly-hidat, hogy az így létrejövő új csomópont kedvezőbb lehetőséget kínáljon majd a közlekedőknek, hogy a déli tehermentesítő útról átsoroljanak az északi tehermentesítőre.  

A miskolci önkormányzat beruházását az FK-Raszter Építő Zrt. nettó 413 millió forint ellenében végezte az idei nyár közepétől kezdődően.
A városvezetés szándéka az volt, hogy ezzel is csökkentsék azt a terhet, amelyet a gépjárműforgalom jelent a belváros azon részének, amely az Avasalja, illetve a Szent István tér környékén található.

Ezért kellett lezárni 

A beruházás kezdete óta korlátozások voltak érvényben a hídon és közelében, az építők aztán úgy egy hónappal ezelőtt a teljes lezárás mellett döntöttek, hogy hatékonyabb legyen a munka, ami miatt jelentősen megnőtt a gépjármű-forgalom a Győri kapuban. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában