Meghökkentő

2023.07.10. 07:00

Ilyen állapotban van Miskolcon a Thököly híd. Mutatjuk...

Talán már a huszonnegyedik órán is túlvagyunk. Nem halogatható a beavatkozás.

Szaniszló Bálint

Ilyen állapotban van a Thököly-híd

Fotó: SZB

A napokban kezdődött el Miskolc egyik legforgalmasabb csomópontjának, a déli tehermentesítő útként funkcionáló Kiss Ernő utca és a Thököly utca kereszteződésében lévő Thököly-híd felújítása. A csomópont bővítése is az elvégzendő feladatok között van, mert a Thököly utca vezet át az északi tehermentesítő útra, amely azt szolgája, hogy a belvárost tehermentesítse a gépjárműforgalomtól. Éppen ezért úgy újítják fel a hidat, hogy háromról négy sáv szélességűre bővítik és a Kiss Ernő utca is szélesebb lesz egy szakaszon. Mindezáltal hatékonyabb lesz a csomópont forgalomáteresztő képessége.  

A miskolci önkormányzat beruházását az FK-Raszter Építő Zrt. végzi el nettó 413 millió forint ellenében. A projekt még ebben az évben befejeződik.

Rozsda marta, nem ragyog... 

Közelebbről is megvizsgáltuk a Thököly-hidat és saját szemünkkel is meggyőződhettünk arról, hogy a felújítása valóban a huszonnegyedik órában történik, sokat már nem nagyon lehetett volna várni vele. 

A korlát elrozsdásodott, a betonelemek töredezettek, a vas alkatrészeken korrodálódás ütötte fel a fejét. Képsorozatunk révén bemutatjuk a híd állapotának részleteit. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában