boon.hu video

2023.12.07. 20:00

Ekkor nyithatják meg újra a jó egy hónapja lezárt Thököly-hidat (fotókkal, videóval)

Miskolc - Egy ideig még mindenképpen kerülje el az egyébként nagy forgalmú közlekedési csomópontot Miskolcon.

Szaniszló Bálint

Már látszik, milyen lesz a Thököly-híd

Fotó: Bujdos Tibor

Jó egy hónap telt el azóta, hogy lezárták Miskolcon a Kiss Ernő utcából az északi tehermentesítő út felé átkötést biztosító Thököly-hidat. Akkor az volt az ígéret, hogy december 15-ig érvényes a teljes korlátozás. Azért volt szükséges ez a szigorú intézkedés, hogy még az év végi ünnepek előtt átadhassák a forgalomnak a teljesen felújított és kiszélesített hidat.  

Mint a Boon.hu részletesen foglalkozott vele, a hídfelújítás európai uniós forrásból valósul meg, melynek végső befejezési határideje december 31-e. 

Egyébként már évekkel ezelőtt eltervezték, hogy felújítják, kiszélesítik a Thököly-hidat, hogy az így létrejövő új csomópont kedvezőbb lehetőséget kínáljon majd a közlekedőknek, hogy a déli tehermentesítő útról átsoroljanak az északi tehermentesítőre. 

A miskolci önkormányzat beruházását az FK-Raszter Építő Zrt. nettó 413 millió forint ellenében végzi az idei nyár közepétől kezdődően.

Csökkenteni a terhelést 

A városvezetés szándéka az volt, hogy ezzel is csökkentsék azt a terhet, amelyet a gépjárműforgalom jelent a belváros azon részének, amely az Avasalja, illetve a Szent István tér környékén található.

A lezárás miatt jelentősen megnőtt a gépjármű-forgalom a Győri kapuban, a torlódások és az abból eredő kellemetlenségek elkerülése érdekében a hátralévő napokra még azt javasolják, hogy aki teheti, autó helyett vegye igénybe az MVK Zrt. villamosjáratait.

Terelőutak: 

A Kiss Ernő utcáról nyíló célállomások gépjárművel történő megközelítésére a következő terelőútvonalat jelölték ki: 

Vologda utca – Győri kapu – Újgyőri főtér körforgalom – Vasgyári út – Kiss Ernő utca. 

A célállomásokról történő kihaladásra két terelőútvonal áll rendelkezésre: 

1. Kiss Ernő utca – Vasgyári út – Újgyőri főtér körforgalom – Győri kapu – Vologda utca 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Kiss Ernő utcáról a Vasgyári úton át a Csermőkei út (Vargahegy) irányába – közúti hídra érvényben lévő korlátozás miatt – 20 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművel behajtani tilos! 

2. Kiss Ernő utca – Nagyváthy János utca – Szent István utca – Malomszög utca – Ilona utca – Vologda utca 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában