Annó

2023.12.23. 10:30

Egy darab csomagolópapír sem maradt az üzletekben karácsony előtt

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1963. december 23-i számában olvastuk: Sátoraljaújhelyen csupaszon kényszerültek kiadni az élelmiszereket.

Boon.hu

Nem mindenkor jutott csomagolópapír az üzletekbe

Fotó: Shutterstock

Nem jutott el idejében az áru a vevőkhöz – tárta fel a karácsonyi és szilveszter előtti szomorú helyzetet az Észak-Magyarország. A hatvan évvel ezelőtti cikk alapján rekonstruálhatjuk: tizenkét nagykereskedelmi vállalatot szolgált ki a fuvarozó cég. A szállítani való a miskolci Béke téri raktárba érkezett, innen kellett eljuttatni a boltokba. A raktár maga kicsinek bizonyult, a szállítmány soknak, az időjárás kedvezőtlennek. Ezért hiába állították munkába az összes sofőrt – többeket az év végi szabadságukról visszarendelve –, ez sem bizonyult elégségesnek.

Karácsony előtt arról írhatott csupán az újság, hogy a megye egyes községei az ünnepre szánt árucikkek egy részét már csak az ünnepek után kaphatják meg.

Igen kínos hír érkezett Sátoraljaújhelyről: egy szál csomagolópapír sem maradt a boltokban. Az élelmiszert is „csupaszon” adták. A papírt sem tudták idejében arra a vidékre elvinni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában