Gyerünk a moziba!

2024.05.18. 07:00

Kék Pelikan: közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítés

Ma délután magyar animációs dokumentumfilm alkotói érkeznek Miskolcra.

Egy kocka a filmből

Forrás: CineMis

A Kék Pelikan című magyar animációs dokumentumfilmet vetítik május 18-án, szombaton 14:30-tól a Miskolci Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében. 

Csáki László, a Magyar Filmszemlén és a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon többször díjazott, Balázs Béla-díjas író-rendező éveken át készített interjúkat olyan érintettekkel, akiknek az életére sorsfordító hatást gyakoroltak azok a nemzetközi utazások, melyeket a kék Pelikan indigóval hamisított vonatjegyekkel tettek. A film az ő történeteik humoros, rendszerkritikus és heistfilmes elemeket felvonultató, magyar slágerekkel teli feldolgozása – méghozzá Magyarországon egyedülálló módon animációs dokumentumfilm formájában. 

A vetítés után közönségtalálkozó is lesz Csáki Lászlóval, a film rendezőjével és Tegyi Kornél szinkronszínésszel. 

Kék Pelikan 

magyar animációs dokumentumfilm, 79 perc, 2024 (16 éven aluliaknak nem ajánlott) 

Rendező: Csáki László Forgatókönyvíró: Csáki László 

Zene: Miklós Preiszner, Tövisházi Ambrus 

Szereplők: Thuróczy Szabolcs, Csőre Gábor, Rujder Vivien, Trokán Nóra, Olasz Renátó, Kenéz Ágoston, Börcsök Olivér 

Nem sokkal a vasfüggöny leomlása után Magyarország polgárai számára számos új lehetőség nyílik. Már igényelhetők a világútlevelek, megnyíltak a határok, lehetőség nyílik a szabad utazásra. A vonat és busz azonban egyelőre nagyon drága, a lakosok többsége nem engedheti meg magának, így a szabadság sem ér sokat, ha nem lehet élni vele. Ákos, Laci és Petya azonban rövidesen kap egy fülest, hogy van egy srác, aki vonatjegyeket hamisít. Mint kiderül, ez a hamisítvány azonban túl amatőr, nem élnek a lehetőséggel, ugyanakkor elhatározzák, hogy ők ennél sokkal jobbakat készítenek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában