A helyszínen jártunk

2023.11.06. 17:30

Rendőrökre támadt a balajti férfi, ezért meglőtték (fotókkal)

Balajt - A szomszédok ajtaját is be akarta törni a dühöngő beteg, aki miatt feljelentést tettek.

Boon.hu

A lövöldözés helyszínén

Fotó: Ádám János

Lövöldözés zajára ébredhettek a balajti lakosok vasárnapra virradóan, az esetről hírt adtunk a Borsod Online-on. 

Előzetesen annyit tudtunk meg, hogy egy helyi lakos rendőrre támadt, ezért a rendőr használta a fegyverét. Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak büntette miatt indult eljárás az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozóügyészségen. Az elkövető jelenleg sérüléséből gyógyul, így nem kihallgatható. 

A helyszínre utaztunk és a környékbeliektől érdeklődtünk.

Összetörte a berendezést

- Viszonylag messze lakom attól a háztól, ahol az elkövető él. A férjemmel aludtam, amikor az eset történt olyan hajnal 3 óra körül, így a lövöldözésre nem ébredtünk fel. A lányomtól értesültem a részletekről, aki a negyedik-ötödik házban lakik tőle – nyilatkozta kollégánknak Angyal Mihályné. - A szomszédok riasztották a rendőröket, mert hallották, hogy dühöng mellettük az illető, és mindent összetör a házában. Többek között a bojlert is, ezért a berendezés vizes lett. Nagy károkat csinált. Benzinnel is belocsolta a bútorokat, és ha meggyújtotta volna, a mellette lakó kis gyermekeket is életveszélybe sodorhatta volna. 

A rendőrök szabályosan betörtek hozzá a házba, az ablakon másztak be hozzá, és gázsprével elkábították. Még így is muszáj volt lábon lőniük önvédelemből, mert agresszívvá vált és kés volt nála. 

- Egyszerűen elborult az agya, sőt később még a saját edelényi testvérét sem ismerte fel. Pedig azt mondta a rendőröknek, hogy egy nagy csomó orvosságot szed. A helyszínelés közben a szomszédos házakat is lezárták két oldalról. A lányomékat vásárolni sem engedték el. Egyébként ismerem az elkövetőt, 45-46 éves férfi, és egyedül lakik a falu legalsó utcáján egy házban, amit örökölt. Nagyon rendes, nem iszik, csak rendszeresen kellett volna szednie a gyógyszerét. Azt mondják a falubeliek, hogy már kétszer-háromszor előfordult, hogy bedurvult, mert nem ment el havonta Miskolcra injekciókúrára. Ezt leszámítva nem akadt vele semmi gond, az önkormányzatnál és az óvodában is dolgozott közfoglalkoztatottként, mint fűtő. Sajnáljuk őt, bár nem halt meg, megműtötték és fel fog gyógyulni a sérüléseiből. Remélem, hogy teljesen felépül!

Semmi előjele nem volt

Miután megtudtuk, hogy hol történt az eset, elsétáltunk a szóban forgó házhoz, és az utcában lakókat is megkérdeztük.

- A szomszédok tettek feljelentést, mert betörte az ajtajukat. Minket nem engedtek be a portára, úgyhogy már csak akkor láttuk a családommal, hogy mi történt, amikor lelőtték a rendőrök az elkövetőt – idézte fel Bancsók Gizella

Hallottuk a lövést, odakint történt, és úgy tudjuk, hogy a lábán és a kezén is meglőtték. Annyit láttam csak az egészből, hogy véresen feküdt a földön.

 - Nem számítottunk erre, mert mindannyian jóban voltunk vele az utcában. Egyébként nagyon rendes ember, segítőkész és tisztelettudó, autót és motort is vezet. Jártam már a kertjében ültetni. Pénteken kérdeztem tőle, hogy jól van-e, akkor még azt mondta, hogy igen. Viszont szombaton állítólag már azt állította, hogy vírus van nála a lakásban, és minden ablakot kinyitott. Tudtuk, hogy pszichés problémája van, de nem sokat vettünk észre belőle. Hihetetlen számunkra, hogy ilyen hirtelen ennyire leromlott az állapota.

Mindenki sajnálja

Utoljára a polgármesteri hivatal udvarára fordultunk be, de Szabó Zoltán, Balajt polgármestere annyit kívánt csak hozzáfűzni, hogy nagyon sajnálja az esetet.

Ezenkívül a járókelők elmondták, hogy mindenki megdöbbent a faluban, és még mindig a hatása alatt állnak a történteknek. A rendőrökre nem haragszik senki, csak a munkájukat végezték, a férfit viszont sajnálják a történtek miatt. 

Róla még megtudtuk, hogy egy ideje már előnyugdíjban volt, mert több nyugdíjat kapott, mint, amennyi fizetést tudott volna keresni közmunkásként. Egyébként pedig semmit sem lehetett rajta észrevenni, egy csendes ember és senki sem tudja, hogy mi váltotta ki a viselkedését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában