Intenzív havazás

2023.11.30. 16:08

Húsz-negyven percet késnek a vonatok Miskolc és Budapest között

A havazás nehezíti a vonatközlekedést, de nem okoz tartós fennakadást, írja oldalán a MÁV.

IC a Tiszai pályaudvaron.

Fotó: Ádám János

A havazás nem okoz tartós fennakadást a vonatközlekedésben, közölte internetes oldalán a MÁV. Mint írják, a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy óvatosan közelítsék meg a szerelvényeket, valamint le- és felszállásnál is legyenek körültekintők, mert a rendszeres takarítás ellenére a peronok és a kocsik lépcsői csúszósak lehetnek.

Oldaluk szerint néhány vonalon nőhet meg a menetidő, épp térségünkben: a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon a havas időjárás miatt a vonatok 20-40 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

A MÁV-csoport felkészült a téli időjárás, fagy, havazás, hófúvás ellenére a biztonságos vonatközlekedés fenntartására, olvasható még az oldalon. Így fogalmaznak: "Célunk a fennakadások elkerülése, a pályák szabadon tartása, annak érdekében, hogy az utasokat minél kevesebb kellemetlenség érje egy esetleges nagyobb havazás vagy hideg időjárás esetén. A vasút a havas téli időjárási körülmények között is biztonságosabb eljutást kínál, mint a közúti közlekedés".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában