boon.hu video

2023.10.12. 13:49

Sünik, mókusok, baglyok lepték el a miskolci Fazekas sulit + fotók, videó

Miskolc - Nem akármilyen kiállítás nyílt a miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában: termésbábok töltik meg a suli auláját október 18-ig.

Bónusné Nánási Regina

Az ovisok csodájára jártak a kézműves remekeknek

Fotó: Bujdos Tibor

Hétfő reggel óta gyűlnek a szebbnél szebb alkotások a Fazekas Utcai Általános Iskola aulájában. Termésbáb-kiállítás nyílt a gyerekek kezei által készített csodákból. Különböző termésekből, dióból, makkból, fenyőtobozból, gesztenyéből, kukoricacsutkából, faágakból és levelekből készültek, vagyis bármiből, ami ősszel fellelhető. 

Anna és Liza (Fazekas 2.c) büszkén mutatták meg saját és iskolatársaik alkotásait
Fotó: BNR

Kovácsné Belkó Zsuzsanna 15 évvel ezelőtt álmodta meg a kiállítást. Gyermekeivel minden ősszel terméseket gyűjtöttek, majd otthon együtt gondolkodtak, mit készítsenek belőlük. Akkor jött az ötlet, ha ez nekik milyen nagy örömöt okoz a családban, mások is biztos örömmel készítenek ilyen kreatív alkotásokat és ezeket meg is mutathatnák egymásnak az iskolában. 

- Minden évben meghirdetjük az iskolában a kiállítást. Egy hónappal korábban emlékeztetjük a szülőket rá, akkor már elkezdik gyűjtögetni a hozzávalókat, majd együtt ötletlenek, mit készítsenek belőlük. Egy héten át az iskolában kiállítjuk az összes alkotást, most október 9-től 18-ig tart, ami bárki számára megtekinthető. Jelenleg több mint 200 alkotás gyűlt össze, de az is lehet, hogy a 300-at is elértük már. A gyerekek és a szülők nagyon kreatívak, folyamatosan érkeznek a szebbnél szebb bábok. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Őszi kincsek

Ottjártunkkor a Százszorszép Óvoda gyerkőcei jártak a Fazekasban. Ámulva nézték a gesztenyéből, dióból, makkból, almából, készült mókusokat, sündisznókat, baglyokat. De láttunk tökhintót, hintázó majmokat, vagy egy őszi sétát megjelenítő alkotást is. 

A Százszorszép ovisai ötleteket is merítettek
Fotó: BNR

Kis művészek

Liza másodikos a Fazekasban. Ő anyukájával együtt dolgozott napokon át. 

- Felsőzsolcán lakik a  nagymamám, ott gyűjtöttük a faágakat, kaptunk kukoricát is. Anyával együtt a családunkat alkottunk meg ezek felhasználásával. 

Liza családja és egy házikó
Fotó: BNR

Anna szintén másodikos a Fazekasban. Ő is az anyukájával és a kistesójával munkálkodott. Tobozokból és flakonból sündisznókat készítettek. Nagyon büszke a mókusra, mely saját keze munkája. 

Anna munkája
Fotó: BNR
A termésbáb kiállítás október 18-ig megtekinthető a Fazekas Utcai Általános Iskola aulájában. Ma, azaz október 12-én pedig kézműves foglalkozással is várják az érdeklődőket 17 órakor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában