Döbbenet

2023.10.02. 11:35

Berágott a városvezetés, teljesen lezárták a Búza téri aluljárót - Fotók, videó!

Miskolc - Nehezen viselték a miskolci építész által megfogalmazott kritikákat. A kivitelezés minőségét nehezményezte.

Szaniszló Bálint

Két nyíl jelzi csak a Búza téren, hogy merre kell kerülni

Hétfőn délelőtt 10 óra tájban - ahogy azt már napokkal ezelőtt beígérték, lezárták a Miskolc legforgalmasabb gyalogos aluljárója, a Búza téri piac és buszvégállomások felöli lépcsősorát. Ezzel még nem is lenne baj, de ugyanezzel egy időben a többi három lépcsősor használhatatlanná vált. A Centrum felőlit pénteken ugyan megnyitották, ma reggel azonban újra lezárták és lázas utómunkák indultak meg rajta.

A Zsolcai kapu irányából a két le-feljárat egyike eleve zárva maradt - ott már hetek óta folyamatban van a felújítás, a másik oldali lépcsősor tetején egy korlát állta el az utat. Mögötte egy férfi magyarázta el az arra közlekedni próbálóknak, hogy egyelőre itt sem lehet lejutni. Mint mondta, a lent működő boltosokkal tárgyalnak a helyzetről és annak fényében esetleg újra használható lesz a lépcsősor, hogy megközelíthető legyen az aluljáróban működő mintegy féltucat kereskedelmi egység.

Sok-sok hibát talált 

Mint megtudtuk, a városvezetés berágott Taba Benő miskolci építész a napokban a Facebookon publikált, képekkel illusztrált bejegyzésén, amelyben erős kritikákkal illette a már félig kész lépcsősorok kivitelezési minőségét. Ezért zárták le újra a Centrum irányából a lejáratot és megkezdődött a méricskélés, farigcsálás, mert - úgy tűnik - az építész kritikái jogosak voltak.

A helyszínen tudtuk meg, hogy az a terv, hogy inkább minden irányból lezárják az aluljárót, hogy

nyugodt körülmények között

folytatódhasson a munka.

Hiányos tájékoztatás 

A helyzet az a Búza tér felé, hogy aki meg akarja közelíteni a piacot, illetve a két nagyon forgalmas autóbusz-végállomást, annak vagy a Katalin-köznél lévő rendőrlámpával védett kijelölt gyalogátkelőhely, vagy a Miskolc Plázánál lévő, ugyancsak rendőrlámpás zebra felé kell kerülni. Érdemes ezt belekalkulálni a menetidőbe. 

A tájékoztatás azonban meglehetősen hiányos, mert a Búza téri lezárt lépcsősorhoz érkezők egy papiron tájékozódhatnak a lezárás tényéről, két nyíl pedig azt jelzi, hogy balra, vagy jobbra haladva kerülhetnek. Egyéb tájékoztatást nem találtunk a helyszínen.

Inkább átszaladnak az úttesten 

Az utóbbi napokban azonban azt tapasztaltuk, hogy egyre többen vannak olyanok, akik a szabálytalanságot választják és egyszerűen átszalomoznak az autók között. Intő jel, hogy nemrég halállal végződött egy ilyen meggondolatlan akció.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában