boon.hu video

2023.09.30. 15:30

Gyalogosok, akik életveszélynek teszik ki magukat Miskolcon - videóval

Miskolc - Videófelvétellel bizonyítható, hogy a sietség, vakmerőség sokszor felülírja a szabályok betartását, a saját testi épségünk érdekében való cselekvést.

Boon.hu

Gyalogosok rohangálnak át az úton a Búza térnél.

Forrás: BOON

A közlekedés résztvevői közül kétségtelenül a gyalogosok a legvédtelenebbek, ezért fontos, hogy elsősorban ők maguk, de minden más közlekedésben résztvevő is a lehető legtöbbet megtegyen biztonságuk érdekében.

Az utóbbi időben megnövekedett a gyalogosokat érintő közúti közlekedési balesetek száma - sőt nemrég Miskolcon, a Búza térnél egy halálos gyalogosgázolás is történt. Szabálytalanul próbált átkelni egy gyalogos az úton és az arra közlekedő autó elütötte.

Úgy tűnik, hogy még egy ilyen tragikus eset sem tántorít el sokakat, hogy hasonló módon - életüket, testi épségüket kockáztatva - keljenek át az úttesten.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság csokorba szedte tanácsait a gyalogosok és az autósok számára, amelyekkel elkerülhetők az ilyen tragédiák.

Minden közlekedésben résztvevő számára fontos tanács, hogy a közlekedés során a szabályokat betartva, körültekintően, illetve toleránsan közlekedjünk, mivel ezek figyelembevételéve megelőzhetők a közúti közlekedési balesetek nagy része!

Tanácsok gyalogosoknak

1. A gyalogosok ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen!  

2. A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról!  

3. Vegyék figyelembe, hogy nedves, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani! 

4. Amennyiben a közelben nem áll rendelkezésre kijelölt gyalogos-átkelőhely, úgy lakott területen belül főútvonalon az útkereszteződés meghosszabbított vonalában van lehetősége átkelni. 

5. Fontos, hogy sötétben és rossz látási viszonyok között viseljünk lehetőleg világos, vagy fényvisszaverő ruházatot, hogy jól láthatóak legyünk! 

Tanácsok autósoknak 

1. A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! 

2. Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat! 

3. A járművezetők mindig az időjárási, a látási és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék az autójukat!

ÉLETVESZÉLYES! Gyalogosok rohangálnak át az úton a Búza térnél

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában