Tanulmányi ösztöndíj program

2024.05.21. 20:00

Őket tüntette ki a DVTK - fotókkal

A DVTK-BorsodChem Tanulmányi Ösztöndíj Program idei ünnepélyes évzárója május 21-én volt. A DVTK szívügye a régió tehetségeinek támogatása.

Gárdonyi Edina

A DVTK-BorsodChem tanulmányi ösztöndíj program ünnepélyes évzárója

Fotó: Vajda János

A Miskolcon tanuló diákok számára hatodik alkalommal kiírt program a matematika és a fizika mellett az idei tanévben két új természettudományos tantárggyal, a kémiával és a digitális kultúrával bővült. Decembertől pedig DVTK-BorsodChem Ösztöndíj néven futott tovább a program, hiszen a BorsodChem névadó támogatóként csatlakozott a kezdeményezéshez.

Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte elsőként a jelenlévőket. Kihangsúlyozta, nagy büszkeség számára, hogy a legkiválóbb tanulókat köszöntheti, hiszen a lelke mélyén tanár maradt és igazán a tehetséges fiatalokkal és a kollégákkal érzi otthonosan magát. 

A DVTK több, mint egy csapat, olyan identitást ad a városnak, ami minden miskolci lelkében ott van. Ezen felül pedig olyan módon vállalták a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó fiatalok tehetséggondozását, ami nemcsak az országban, hanem talán Európában is egyedülálló

 – tette hozzá a polgármester.

Ez a generáció magában hordozza a sikert

Dr. Kiss János országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy egyre több diák csatlakozik a programhoz. Beszédében Alex Ferguson szavait idézte: „Folyton igyekeztem messzebbre tekinteni, és a nehézségeken túl mindig a siker lebegett előttem.”Elmondta, hogy a sport nemcsak érzelmeket és sikereket, hanem kiváló menedzsereket is kitermel. Hozzátette, hogy ez a generáció magában hordozza a sikert, és jó helyen vannak ebben a programban ahhoz, hogy a szükséges tudást is megkapják ehhez."

Működik köztük a kémia

Az eseményen felszólalt Varga Béla, a BorsodChem HR és kommunikációs igazgatója, aki kiemelte, hogy a program célja a tehetséges fiatalok helyben tartása és a régió fejlődésének elősegítése. „Működik közöttünk a kémia” – mondta. Hozzátette, hogy ők is tanulóéven vannak túl, hiszen ez az első tanév, hogy a DVTK-val karöltve Miskolc legkiválóbbjait támogatja a cég. A diákoknak nemcsak névleg a támogatói, hanem követik az eredményeiket is, és tudják, mennyi munka és lemondás van a kiemelkedő eredmények mögött.

Az Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány kurátora, valamint a Herman Ottó Gimnázium igazgatója, Madarász Péter elmondta, hogy nagyon fontos szerepet játszik ez a program a tehetséggondozásban. Hatalmas feladat volt a legjobbak legjobbjait kiválasztani, hiszen kiemelkedő eredményeket értek el a diákok nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is. Köszönetet mondott a pedagógusoknak is, hiszen minden eredmény mögött több tanár munkája is ott áll.

Szerelem projekt a DVTK számára a tehetséggondozás

A DVTK és egyben az Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Sántha Gergely örömét fejezte ki, hogy a régió egyik legnagyobb vállalata támogatja ezt a programot, aminem csak a diákok, hanem az egész régió számára fontos. Ez a program a DVTK számára egy szerelem projekt, ami megmutatja, hogy a sporton kívül más módon is tudják támogatni a várost és a régiót.

A díjazottak

A kosaras lányok bajnokavatásának legszebb pillanatainak megtekintése után kiosztották az elismerő okleveleket és az értékes tárgyjutalmakat a legeredményesebb tanulóknak.

Szabó András, a Földes Ferenc Gimnázium 10. évfolyamos tanulója a második tanévben vesz részt az ösztöndíjprogramban, és az évzárón Bronz fokozatú kitüntetést kapott kiemelkedő versenyeredményeiért. „Ami a legfontosabb, hogy hetente van egy másfél órás szakkör matematikából – ami az én tárgyam ebben a programban – és sokkal több tudást kapunk, mint az a tanórai keretek között lehetséges” – nyilatkozta. Az eredményei közül legbüszkébb az Arany Dániel Matematikaversenyen kapott dicséretére és a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen elért 2. helyezésére. Mindenképpen a matematikával szeretne középiskolai tanulmányain túl is foglalkozni.

Arany fokozatú kitüntetésben részesült:

Molnár István Ádám

Fehérvári Donát

Ezüst fokozatú kitüntetésben részesült:

Koós Andor

Nagy Martin

Farkas Roland

Szörényi Zalán András

Bronz fokozatú kitüntetésben részesült:

Ujpál Bálint

Iván Máté Domonkos

Szabó Donát

Babcsán Gergely

Kurucz Kitti

Szabó András

Töreczki Gábor

Nagy Dávid

Pocsay Levente László

Kriston Regő Márton

Juhász Máté

Gaál Gergely

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában