Sulikezdés

2023.09.01. 14:00

A kisfiú, aki ma ment először iskolába

Nagy napra ébredt Tóth Dávid: már iskolába kellett mennie reggel, nem pedig az óvoda megszokott környezetébe. Annyira készült erre az alkalomra, hogy már áprilisban megvették a tanszereket.

Répássy Olívia

Első nap az iskolában

Fotó: Ádám János

Fél hétkor keltette édesanyja Tóth Dávidot, aki a nyári szüneti lazsálás után nehezen ébredt fel, de mihelyst rájött, ma megy először iskolába, kipattant a szeme. Izgatottan várta ezt a napot, és végre eljött hát. Tudta, minden újdonság lesz leszámítva azt a két kislányt, akiknek már ismerősként köszön majd az osztályba lépve, hiszen ugyanúgy a selyemréti óvodába jártak, mint Dávid. 

„Nem volt jó otthagyni az óvodát, de nagyon jó lesz az iskolában – mondta, majd az öltözködés végén hátára vette iskolatáskáját. – Én magam választottam, T-rexes, meg van rajta pár betű, amiket még nem ismerek. De a nevemet már le tudom írni" – büszkélkedett vele, majd odébb tette a tegnap este utoljára használt játékdobozt, amiben legó volt. Édesanyja lefekvés előtt még mesét olvasott neki és testvérének, a négy és féléves Pankának. 

Miért is döntöttek e mellett az iskola mellett? 

Dávid édesanyja, Mészáros Judit elmesélte, egy évre visszatartották a kisfiút az iskolából. 

„A covid miatt sokszor volt zárva az óvoda, ráadásul a gyerekek is mindig elkaptak valamilyen betegséget, ami miatt csak keveset tudtak járni az intézménybe. Ezért döntöttünk úgy a párommal, hogy egy évvel később menjen Dávid iskolába. Meg ő egyébként is nagyon szeretett játszani, mostanra azonban már érett lett arra, hogy továbblépjen. Amikor először beléptünk a Vörösmarty Katolikus Általános Iskolába, amit ismerősök ajánlottak nekünk, rögtön éreztük, hogy itt a diákok nemcsak a nyílt nap erejéig érzik jól magukat, hanem mindennap boldogan járnak ide. Nem is mentünk el más iskolákba. A hitre való nevelés sem áll távol tőlünk, hiszen havonta egyszer eljutunk templomba, mikor a nagyszülőkhöz megyünk. A tanítónő, Judit néni pedig egy főnyeremény, ez már az eddigi kapcsolattartásból is kiderült. Az iskolaszerek kilencven százalékát még áprilisban megvettük, amikor az egyik belvárosi papír-írószer boltban leértékelések voltak" – árulta el az anyuka, aki hozzátette, új, iskolába járó ruhákat azért még nem mertek venni, mert tudták, Dávid nyáron még nőni fog. 

Mészáros Judit a szerdai szülőin megtudott mindent, megkapta a könyveket is, amiket iskolakezdésre be is tudtak csomagolni, így Dávid felkészülten és boldogan ülhetett be az iskolapadba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában