Miskolc

2023.09.20. 10:23

Kapkodás és osztogatás jellemzi a miskolci városvezetést - frissítve

Eszeveszett kapkodásba és brutális költekezésbe kezdett Veres Pál és csapata Miskolcon. 

Boon.hu

Veres Pál a keddi sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Miskolci Piknik kapcsán 90 millió forintos támogatói szerződést írtak alá

Fotó: Ujlaki Attila

„Röviden csak így lehetne jellemezni azt a folyamatot, amit az elmúlt négy évben láthattak a miskolciak. Veres Pál polgármester és csapata a tömegközlekedés szétverése, a brutális bérleti díjak emelése, a belvárosi ingatlanok elkótyavetyélése, a közbiztonság szétzilálása, az időseknek járó Salkaházi juttatások ki nem fizetése és a turizmus tönkretétele után most a nyári-őszi fesztiválcunamival koncokat és csontokat dobál a miskolciak elé” – fogalmaz közleményében Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP szóvivője.

Kiemeli: Nemrég még öles hasábokkal, fekete-fehér színekkel, végveszéllyel riogatott a baloldali városvezetés szócsöve, a Miskolci Napló. A városlakók félrevezetése, a be nem tartott ígéretek, a luxusvacsora, a dubaji út, a sportállások kreálása és a kormány kritizálása helyett, érdemi munkára lett volna szükség az elmúlt négy évben.

300 milliót tapsolt el a városvezetés

Hollósy András hangsúlyozza: egy év alatt majd 300 millió forintot tapsolt el a baloldali városvezetés bulikra és fesztiválokra, 100 milliós tételben költött saját üdülőjének felújítására, 10 milliós tételekben luxusutakra és vacsorákra, ugyanennyit kreált pozíciók és sportállások kifizetésére.  

Hollósy András aláhúzza: „fesztiválcunami helyett a miskolciak valós problémáit kellett volna előtérbe helyezni. Működő tömegközlekedés, biztonságos város, élhető környezet, igazi jövőkép a fiatalok elé. Mi ezért szólaltunk fel oly sokszor az elmúlt években és ezért fogunk küzdeni a jövőben is! A magyar kormány mindeközben pedig közel 100 milliárd forintos ipari fejlesztést jelentett be az elmúlt hetekben Miskolcra és környékére. A miskolciak számíthatnak a kormányra, a miskolciak számíthatnak ránk!”

Reagált a városháza

A Fidesz-KDNP közleményére az alábbi reagálást küldte el portálunknak a Városháza: mindig van abban valami egyszerre keserűen vicces és mélyen elgondolkodtató, amikor egy probléma megoldását éppen azok kérik számon, akik okozták. Pontosan így tesz Hollósy András is, amikor a tömegközlekedés szétveréséről beszél tudva, hogy az ő regnálásuk alatt nem fizettek ki több milliárd forintot az MVK Zrt-nek, ezzel végveszélybe sodorva a céget. Tisztában voltak az egyre súlyosbodó sofőrhiánnyal is, mégsem tettek semmit. 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elérhető, milliárdos forrásoknak mindössze 17 százalékát voltak képesek felhasználni, azt is többnyire olyan tervek készítésére, amelyeket a megvalósítás előtt újra kellett tervezni. Erre ékes példa az, amit a Diósgyőri várral tettek. Ezzel szemben a jelenlegi városvezetés a TOP-os forrásokat csaknem teljes egészében lehívta és a fejlesztések mellett a város közterületeinek gondozására fordítja. Folyamatosan érkeznek az újabb és újabb befektetők, mára gyakorlatilag teljesen beteltek az ipari parkok. Az Avasi Borangolás, a Kvaterka, az újraindított Kocsonyafesztivál látogatószám-rekordokat döntött, hétről hétre megtelik élettel a Csengey-kert. A megújított Miskolctapolcát is rövid idő alatt megszerették és belakták nemcsak a miskolciak, hanem az ide érkező turisták is, éppúgy, ahogyan a Horváth-tetőt is a megújuló Avasi kilátó tövében.

„Keserűen vicces és mélyen elgondolkodtató dolgok”   

Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP szóvivője a Városháza közleményére pedig az alábbiakat reagálta: Örülök, hogy a baloldali városvezetés és Veres Pál ilyen élénken reagál a nyilatkozatainkra. Bár a miskolciak véleményére reagálnának ilyen gyorsan. De sajnos Önök az elmúlt négy évben semmibe vették a miskolciaknak tett ígéreteiket! Semmibe vették a miskolciakat, mert nem fizették ki az időseknek a beígért Salkaházi támogatást, ennek ellenére a saját haverjaikat busásan kifizették. Semmibe vették a miskolciakat, mert azt hazudták, hogy minden iskoláskorú részesül támogatásban, ennek ellenére csak egy szűk kör részesülhet ebből, miközben Önök luxusutakat és vacsorákat szerveztek. Semmibe vették a miskolciakat, amikor rekordnagyságban, 46 alkalommal változtattak a menetrenden, alig másfél év alatt, miközben Veres Pál közel évi 6 millióért bérel luxusbuszt. Semmibe vették a miskolciakat, amikor azt ígérték, hogy átlátható városháza lesz, de közben Önök sutyiban döntöttek értékes belvárosi ingtalanokról, miközben a miskolciak bérleti díjait az egekbe emelték. Így egy pályakezdő fiatalnak esélye sincs a lakáshoz jutáshoz. Semmibe vették a miskolciakat, amikor elkezdték jutalmazni a bliccelőket a tömegközlekedésben, ezáltal a tisztességes közlekedőket csapták arcon. Sajnos ezek a keserűen vicces és mélyen elgondolkodtató dolgok polgármester úr! A magyar kormány pedig mindig is kiállt és kiáll a miskolciak mellett, akkor is, amikor Önök folyamatosan azt szajkózták, hogy a Fidesz-KDNP kivérezteti Miskolcot. Ennek a kiállásnak a példája az a közel 100 milliárdos ipari fejlesztés, amit az elmúlt hetekben jelentettek be. Több szerénységet és tiszteletet tehát a kormány felé, polgármester úr! Mások tollával nem illendő ékeskedni!
(Szerkesztőségünk jelen cikkhez kapcsolódva több nyilatkozati lehetőséget egyik félnek sem biztosít – a szerk.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában